Image
The Corner.

Peab skriver hyreskontrakt i nysåld fastighet

Uthyrning Byggbolaget Peabs affärsområde Fastighetsutveckling har tecknat sitt åttonde hyreskontrakt i det nybyggda kontorshuset The Corner i Malmö. Det framgår av ett pressmeddelande.


The Corner.

Peab säljer kontorsfastighet i Malmö till Annehem

Ekonomi/Finansiering Peab har idag tecknat avtal om försäljning av kontorsfastigheten The Corner i Malmö. Köpare är Annehem Fastigheter och försäljningen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 420 miljoner svenska kronor.


Monica Fallenius är vd för Annehem. Byggnaden på bilen har inget med uthyrningen till Saab att göra.

Saab förlänger hyresavtal med Annehem i Ljungbyhed Park

Uthyrning Saab förlänger sitt hyresavtal med Annehem Fastigheter i Ljungbyhed Park med ytterligare tio år. Avtalet omfattar cirka 5000 kvadratmeter. I samband med avtalsförlängningen kommer fastigheten att moderniseras med särskilt fokus på att reducera energiförbrukningen.


Annehem utser ny CFO

Bolag Den 15 november 2023 tillträder Adela Colakovic som ny Chief Financial Officer för Annehem Fastigheter. Hon har sedan 2020 varit koncernredovisningschef och del av ledningsgruppen på Annehem. Adela Colakovic tillträder sin nya tjänst i samband med att hon kommer tillbaka från föräldraledighet.


Annehem utser ny hållbarhetschef

Bolag Annehem Fastigheter anställer Christin Hertzberg som bolagets hållbarhetschef. Rollen är nyinrättad och Christin Hertzberg kommer också att ingå i bolagets ledningsgrupp.


Monica Fallenius, vd för Annehem.

Lägre förvaltningsresultat för Annehem

Bolag Annehem redovisar ett lägre förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna ökade under kvartalet.


Henrik Saxborn.

Saxborn föreslås bli ny ordförande i Annehem

Bolag Annehems valberedning föreslår att nuvarande styrelseledamot Henrik Saxborn blir ny styrelseordförande i samband med årsstämman i maj 2023. Nuvarande ordförande Göran Grosskopf har avböjt omval.


Monica Fallenius.

Minskat förvaltningsresultat för Annehem

Bolag Ökade hyresintäkter och ökat driftnetto men minskat förvaltningsresultat för Annehem. Resultatet per aktie minskade med -1,52 kronor under Q3.


Viveka Frankendal och Monica Fallenius.

Annehems operativa chef lämnar

Bolag Annehems operativa chef Viveka Frankendal kommer lämna sin roll i november. Hon lämnar även bolagets ledningsgrupp.


Storägare köper fler aktier i Annehem

Bolag Storägaren Ekhaga Utveckling har den 1-2 augusti köpt ytterligare 18 457 B-aktier i fastighetsbolaget Annehem, det framgår av Finansinspektionens insynsregister.


Jörgen Lundgren.

God utveckling av driftnettot för Annehem

Bolag Driftnettot har under året ökat med 14,7 procent. Den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 95,0 procent och den genomsnittliga kontraktslängden uppgår till 5,5 år. Fastighetsvärdet per den 30 juni uppgår till 4 388,5 Mkr en värdestegring på 111,2 Mkr eller 2,7 procent under kvartalet.


Skiss Sundsvall logistikpark.

Peab och Annehem köper mark i logistikläge

Transaktioner Peab Projektutveckling och Annehem Fastigheter har tecknat avtal om markköp om cirka 58 000 kvadratmeter med Sundsvall Logistikpark AB i Sundsvall Logistikpark, Tunadal-Korsta-Ortviken.


Monica Fallenius tar över som vd för Annehem från och med hösten.

"Vi är redo att växa"

Bolag Monica Fallenius blir ny vd för Annehem. För Fastighetssverige berättar hon om sin syn på uppdraget, hur Annehem ska fortsätta växa och vilka utvecklingsmöjligheter som finns för bolaget.


Monica Fallenius.

Monica Fallenius blir ny vd för Annehem

Bolag Monica Fallenius är utsedd till ny vd för Annehem. Hon ansluter till bolaget senast i oktober och kommer närmast från en tjänst som fastighetsdirektör på Svenska Handelsfastigheter.


Jörgen Lundgren.

Annehem passerar fyra miljarder

Bolag Annehems fastighetsportfölj värderas till 4 160 miljoner i Q1-rapporten (3 406), upp från 3 994 miljoner kronor vid årsskiftet.


Jörgen Lundgren, vd för Annehem Fastigheter.

Annehem når nästan fyra miljarder

Bolag "Vi har påbörjat vår tillväxtresa"


Annehems projekt Ledvolten och styrelseordförande Göran Grosskopf.

Detta letar Annehem efter i nästa vd

Bolag I veckan meddelades att Jörgen Lundgren får lämna vd-posten i Annehem efter oenighet med styrelsen om riktningen för bolaget. Styrelseordförande Göran Grosskopf berättar för Fastighetssverige om bakgrunden till vd-skiftet, om den ökade exponeringen mot bostäder och vad man letar efter i nästa vd.


Jörgen Lundgren, vd för Annehem Fastigheter.

Jörgen Lundgren får lämna Annehem

Bolag Styrelsen för Annehem Fastigheter har beslutat att inleda en process för att tillsätta en ny vd för bolaget. Bolagets nuvarande vd Jörgen Lundgren kommer att kvarstå som vd under en övergångsperiod om längst sex månader.


Helsingfors.

Annehem hyr ut kontor till Kempower i Helsingfors

Uthyrning Kempower Oyj har tecknat ett hyresavtal för kontorslokal i Annehems fastighet Ultimes Business Garden I i Pitäjänmäki, Helsingfors. Bolaget hyr en yta om cirka 300 kvadratmeter på fastighetens 6:e våning. Ultimes Business Garden är en fullservicefastighet med LEED Platinum-certifiering och ligger i Pitäjänmäki, Helsingfors med utmärkta transportförbindelser.


Jörgen Lundgren, vd för Annehem Fastigheter.

"Vi levererar på vår tillväxtresa"

Bolag Annehem Fastigheters vd Jörgen Lundgren om utmaningarna under pandemin, konkurrensen på marknaden, och varför deras kontor kommer fortsätta att attrahera hyresgäster.