Image
Fastighetssverige listar de tyngsta rekryteringarna under 2020.

De var de mest profilerade värvningarna 2020

Ranking Fastighetssverige har rankat branschens hetaste rekryteringar under 2020. Här är hela listan.


Peabs vd Jesper Göransson och Annehems vd Jörgen Lundgren.

Annehem Fastigheter börjar handlas i dag

Bolag I dag är första dag för handel i Annehem Fastigheters B-aktie på Nasdaq Stockholm efter separationen från Peab.


Jörgen Lundgren, vd för Annehem Fastigheter.

Så kommer Annehem växa de kommande åren

Bolag Den 11 december träder ännu ett fastighetsbolag in på börsen då Peabs avknoppning Annehem ger sig in i den noterade miljön. För Fastighetssverige berättar bolagets vd Jörgen Lundgren om noteringens fördelar, tillväxtambitionerna och hur bolaget redan börjat lägga grunden för ett aktivt 2021 på marknaden.


Jörgen Lundgren, vd för Annehem.

Annehem noteras den 11 december

Bolag Nasdaq Stockholms bolagskommitté har nu beslutat att Annehem Fastigheter uppfyller gällande noteringskrav. Peab delar ut dotterbolaget till ration 1:5 – fem aktier i Peab ger en aktie i Annehem.


Jörgen Lundgren, vd för Annehem Fastigheter.

Annehem köper två projekt av Peab

Transaktioner Annehem Fastigheter har tecknat ett avtal med Peab om förvärv av två hyresrättsprojekt med totalt 150 hyreslägenheter i Malmö och Göteborg. Det underliggande fastighetsvärdet är 385 miljoner kronor och tillträde är beräknat till 2022 och 2024.


Jesper Göransson, vd för Peab.

Peab delar ut Annehem

Bolag Peabs styrelse har den 19 oktober kallat till extra stämma den 12 november för att aktieägarna ska besluta om dess förslag att dela ut samtliga aktier i det helägda dotterbolaget Annehem Fastigheter. Avsikten är att notera B-aktierna i Annehem Fastigheter på Nasdaq Stockholm under december 2020. Utdelningen motsvarar ett eget kapital om cirka två miljarder kronor.


Jesper Göransson, vd för Peab.

Peab drar tillbaka förslaget om utdelning

Bolag Peabs styrelse har beslutat att dra tillbaka förslaget till årsstämman om ordinarie utdelning på 4,20 kronor per aktie i sin helhet.


Jörgen Lundgren är ny vd för Peabs nya fastighetsbolag Annehem Fastigheter.

Här är Jörgen Lundgrens plan för nya Peab-bolaget

Bolag Den tidigare Norrporten- och Solnaberg-vd:n Jörgen Lundgren blir vd för Peabs nystartade fastighetsbolag Annehem Fastigheter. För Fastighetssverige berättar han om sina ambitioner i rollen och hur han ser på bolagets tillväxtpotential.


Jörgen Lundgren.

Jörgen Lundgren blir vd för nytt Peab-bolag

Bolag Peab har bildat ett nytt fastighetsbolag med dess helägda färdigställda kommersiella fastigheter för att, som tidigare meddelats, dela ut det till aktieägarna. Den osäkerhet som råder i omvärlden gör dock att tidpunkten för utdelning och notering har skjutits fram till dess att situationen stabiliserats. Som ett steg i förberedelserna inför den planerade utdelningen och noteringen meddelar Peab att det nya fastighetsbolaget har fått en styrelse och ledning samt namnet Annehem Fastigheter. Den tidigare Norrporten- och Solnaberg-vd:n Jörgen Lundgren blir vd för det nya bolaget.


Holy Greens öppnar Hyllie.

Holy Greens öppnar nytt i Hyllie

Uthyrning Holy Greens öppnar restaurang hos Annehem i Point Hyllie.


Regus och DNB Bank klara som hyresgäster i The Point

Uthyrning Regus, DNB Bank och Quality Hotel View har valt att etablera sig i kontorsbyggnaden The Point på Hyllie i Malmö. The Point blir med sina 29 våningar, 110 meter och 20 500 kvadratmeter det nya landmärket i regionen.


Peab utvecklar och bygger nytt kontor i Malmö

Bygg/Arkitektur Peab samlar sina kontor i Öresundsregionen till ett nytt Peab Center i södra Hyllie i Malmö.


Nu skapas grunden till The Point

Bygg/Arkitektur Med start i dag börjar grunden att gjutas till Öresundsregionens högsta byggnad – The Point – som ska rymma 20 000 kvadratmeter kontorslokaler.


Annehem byggstartar Point Hyllie

Bygg/Arkitektur Annehem har, via det av Peab och Volito samägda bolaget Point Hyllie Holding AB, fått uppdraget att utveckla The Point, en 29 våningar hög kontorsbyggnad i stadsdelen Hyllie i Malmö.


Annehem och Peab utvecklar vidare i södra Hyllie

Transaktioner Annehem köper mark av Malmö stad där bland annat Peab planerar att etablera sitt regionala center. Marken ligger granne med Ikeas globala kontor Hubhult. Tekniska nämnden godkände i går avtalet om markförsäljningen på 13 000 kvadratmeter för en köpeskilling om drygt 41 miljoner kronor.


Annehem säljer för 417 miljoner

Transaktioner Annehem säljer för 417 miljoner kronor i bland annat Hyllie i Malmö.


Byggstart för Stordalen-hotell i Hyllie

Bygg/Arkitektur I går byggstartades Quality Hotel View i Hyllie, Malmö.


Fullt i Point Hyllies andra etapp

Uthyrning Annehem har nu hyrt ut de sista kontorsytorna i Point Hyllies andra etapp.


Stordalen-hotell till Point Hyllie

Uthyrning Tredje etappen av Annehems Point Hyllie blir ett 18 våningar högt Nordic Choice-hotell.


McDonald’s öppnar i Point Hyllie

Uthyrning Annehem har tecknat avtal med McDonald's i Point Hyllie etapp 2 i Malmö, restaurangen kommer att slå upp dörrarna senare i höst.