Image
Andreas Eneskjöld.
Andreas Eneskjöld. Bild: Manacor

Andreas Eneskjöld blir tillförordnad vd för Företagsparken

Bolag I mitten av november klev Andreas Eneskjöld in som delägare i Fastator-bolaget Företagsparken. Nu utses han till vd för bolaget och efterträder Joakim Orthén som tillträder en tjänst som tillväxtansvarig på Nordic PM-
Publicerad den 9 December 2022

Fastators båda innehavsbolag Företagsparken och Nordic PM växer. Joakim Orthén har byggt upp Företagsparken från 0 till 6,5 miljarder kronor och bolaget genomförde nyligen en offensiv kontantemission om 900 miljoner kronor till substansvärde per aktie. Nu tar Andreas Eneskjöld över för ytterligare tillväxt. Samtidigt tillträder Joakim Orthén en tjänst som tillväxtansvarig på Nordic PM.
– Det är tryggt och samtidigt utmanande att komma till ett väldukat bord. Jag ser fram emot ytterligare tillväxt med det befintliga teamet. Starka ägare och bra kassa är skönt att ha i ryggen, men människorna är än så viktiga. Här finns ett toppgäng, kommenterar Andreas Eneskjöld.
– Det är med lite vemod jag lämnar över stafettpinnen. Samtidigt så är fastighetsförvaltning det bästa jag vet och Nordic PM, som jag en gång startade, växer och kommer växa ytterligare. Företagsparkens fastigheter kommer fortsatt förvaltas av Nordic PM. Jag ser fram emot att jobba med Andreas och teamet såsom leverantör av Nordic PMs tjänster, kommenterar Joakim Orthén.
– Jag känner mig trygg i att Orthén och Eneskjöld kommer få Företagsparken att växa ytterligare. I för mig perfekta roller för dom båda, kommenterar Leif Östling, Företagsparkens styrelseordförande.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige