Image

AMF säljer Swecohuset för 1,7 miljarder

Transaktioner AMF Fastigheter säljer fastigheten Trängkåren 6, även känd som Swecohuset, till Areim Fond III. 
Publicerad den 5 Februari 2018
Trängkåren 6 på Kungsholmen. Bild: Urban Orzelek
Trängkåren 6 på Kungsholmen. Tove Törneman. Bild: Paulina Westerlind
Tove Törneman. Therese Rattik. Bild: Areim
Therese Rattik.

Fastigheten är belägen i Marieberg på Kungsholmen och omfattar cirka 40 000 kvadratmeter blandad verksamhet. Kontorsytorna hyrs av Sweco och i bottenvåningarna finns restauranger och butiker. 

– Vi är glada att ägandet av fastigheten nu övertas av Areim som är en etablerad aktör. I och med försäljningen fortsätter vi att fokusera vår verksamhet till utvalda kluster i Stockholmsområdet, säger Tove Törneman, projektledare transaktion och analys på AMF Fastigheter.

Areim tillträder fastigheten 1 mars 2018. Köpeskillingen är cirka 1,7 miljarder kronor. 

– Vi är väldigt nöjda att kunna göra ytterligare ett förvärv på västra Kungsholmen, där Areim i dag redan äger grannfastigheten Lysbomben 5 tillsammans med Blackstone, samt Gladan 4 vid Stadshagen. Vi kommer med detta förvärv kunna fortsätta arbeta med utvecklingen av en redan stark och etablerad delmarknad, helt i linje med Areims strategi att förvärva kassaflöden med potential, säger Therese Rattik, vd på Areim.

Cushman & Wakefield har varit rådgivare till AMF vid försäljningen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige