Image
Discorummet kan bli en storfavorit hos kollegorna på AMF Fastigheter.

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.


AMF Fastigheters nya kontor.

AMF Fastigheter byter stil med kontorsflytt

Uthyrning I slutet av maj flyttar AMF Fastigheter in i nya kontorslokaler i Moodkvarteret i centrala Stockholm. Flytten går från ett mer traditionellt kontor till att bli en del av den öppna mötes- och handelsplatsen Mood.


Jonas Bengtson.

Ny marknadschef på AMF Fastigheter

Bolag Jonas Bengtson tillträder nya rollen som marknadschef på AMF Fastigheter.


På AMF Fastigheter kommer Johanna Gattberg att jobba med fastigheterna i city, däribland fastigheterna i Moodkvarteret.

AMF Fastigheter rekryterar Johanna Gattberg

Bolag AMF Fastigheter rekryterar Johanna Gattberg som ny kontorsuthyrare. Hon ansluter till AMF Fastigheter från Svenskt Näringsliv.


Fatburen på Södermalm.

Coworking för spelutvecklare öppnar i Fatburen

Uthyrning Nu smygöppnar Game Town i AMF Fastigheters Fatburen, Stockholms första co-working för spelutvecklare. Game Town ska bli en kreativ, innovativ och social mötesplats för spelutvecklare i Stockholm och bidra till att ytterligare befästa Södermalm som nav för branschen. Game Town blir också en bas för branschorganisationen Dataspelsbranschen.


AMF Fastigheters vd Thomas Erséus.

Thomas Erséus: "Mer rotation av AMF:s fastigheter framöver"

Bolag Fastighetssveriges reporter på plats i Cannes fick ett samtal med AMF Fastigheters vd Thomas Erséus om marknadens mående, en avstämning på statusen för profilprojekten och vad som kan vänta bolaget framöver.


Space gaming-avdelning inför invigningen i slutet av november 2021.

AMF:s storsatsning Space stänger för gott

Bolag För lite mer än två år sedan slog AMF Fastigheters och Pophouse's storsatsning Space upp portarna mitt i centrala Stockholm – men på måndagen kom beskedet att Space stänger permanent.


Urban Escape.

Söderberg & Partners tar över Weworks lokaler i Urban Escape

Uthyrning Söderberg & Partners blir ny hyresgäst i Urban Escapekvarteret i Stockholm. De tar över hela fastigheten Trollhättan 29 intill Brunkebergs torg, med en förhyrd yta om totalt 11 088 kvadratmeter.


Stora Hållbarhetsdagen Stockholm
Thomas Erséus.

Stora Hållbarhetsdagen: Erséus om AMF Fastigheters hållbarhetsresa

Stora Hållbarhetsdagen Den 9 april är det dags för en av årets viktigaste mötesplatser – Stora Hållbarhetsdagen på Grand Hotel i Stockholm. Under dagen möter vi, bland många andra, AMF Fastigheters vd Thomas Erséus som berättar om bolagets väg framåt i en utmanande ekonomisk verklighet och hur stor del hållbarhetsarbetet får ta när det är tuffare tider.


Gallerian i Stockholm får två nya pop up-butiker i vår.

Två nya pop up-butiker i Gallerian

Uthyrning Nu öppnar två nya pop ups i Gallerian i centrala Stockholm. Båda butikerna, Drmlnd och Yeppo & Soonsoo, riktar sig till en yngre publik.


Handelsplatsen Mood i Stockholm.

Ny flaggskeppsbutik öppnar i Moodkvarteren

Uthyrning Handelsplatsen Mood i centrala Stockholm väljer att stärka sitt utbud inom modesegmentet. Till hösten öppnar en ny flaggskeppsbutik i premiumläget Mäster Samuelsgatan/Regeringsgatan. MQ, som har handplockats för att bredda erbjudandet i Moodkvarteret, öppnar en butik på 400 kvadratmeter. Butiken kommer att bli en plattform för MQ för att möta kunderna genom olika events och för B2B-samarbeten.


När vädret ser ut mer så här kommer ChouChou att öppna i Fältöversten.

Chou Chou öppnar i Fältöversten

Uthyrning AMF Fastigheters knutpunkt på Östermalm för ny hyresgäst. Våren 2024 kommer den vegetariska restaurangen Chou Chou, som drivs av Gustav Johansson, till Fältöversten på Karlaplan i Stockholm.


Brunnberg & Forshed och BAS ID utvecklar Marievik med AMF Fastigheter.

Brunnberg & Forshed och BAS ID utvecklar Marievik med AMF Fastigheter

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att Brunnberg & Forshed och BAS ID ska vägleda gestaltningen av AMF Fastigheters stadsutvecklingsprojekt Marievik vid Liljeholmskajen i Stockholm.


Sarah Isaksson blir hållbarhetschef på AMF Fastigheter.

Sarah Isaksson blir ny hållbarhetschef på AMF

Karriär Hållbarhetsarbetet intensifieras när Sarah Isaksson kliver in i rollen som hållbarhetschef, med övergripande ansvar för ESG-området. Hon ansluter sig därmed till ett växande team med fokus på miljöfrågor, bolagsstyrning och social hållbarhet på AMF Fastigheter.


Linklaters flyttar in i nya lokaler på Jakobsbergsgatan 24 som tillhör AMF Fastigheter.

Linklaters till AMF:s Moodkvarter

Uthyrning AMF Fastigheter välkomnar ytterligare ett spännande företag till sitt projekt Jakobsbergsgatan 24 när den internationella advokatbyrån Linklaters flyttar till nya lokaler. Fastigheten som just nu genomgår en omfattande omdaning är en viktig del av AMF Fastigheters fortsatta utveckling av Moodkvarteret.


Moodkvarteren, där Oxen Större 21 ligger.

Volvo Cars förlänger med AMF Fastigheter

Uthyrning Volvo Cars har haft verksamhet i fastigheten Oxen Större 21 i hjärtat av Moodkvarteret i Stockholm sedan 2019.


Thomas Erséus, vd AMF Fastigheter.

Erséus: "Skifte i utformningen av våra städer"

Bygg/Arkitektur Hur kontoren ska se ut i framtiden finns det lika många åsikter som det finns fastighetsägare med kontor. Men en sak verkar de flesta vara överens om: kontorets roll är under förändring.
Thomas Erséus, vd för AMF Fastigheter som är en av de stora aktörerna inom segmentet, har ofta gett sin syn på kontorens framtid. I en exklusiv intervju med Fastighetssverige pratar han nu om hur kontoren kan komma att förändras under 2024 – och i vilken mån de ska vara oförändrade.


Fältöversten vid Karlaplan i Stockholm.

Tre nya butiker till Fältöversten

Uthyrning Tre nya butiker öppnar i AMF Fastigheters Fältöversten på Östermalm i Stockholm.


Sedan 2011 har AMF Fastigheter utvecklat Moodkvarteret.

AMF öppnar kluster för framtidens samhällsbyggnad

Uthyrning AMF Fastigheters utveckling av en helt ny mötesplats i centrala Stockholm börjar nu ta form. I Moodkvarteret mellan Regeringsgatan, Jakobsbergsgatan och Lästmakargatan lanseras en ny plats för företag och organisationer som vill forma framtidens samhällsbyggande och nästa generations näringsliv. Nu presenteras Elements tillsammans med serieentreprenörerna Ola Ahlvarsson och Patrick Mesterton.


AMF Fastigheters Moodkvarteret.

Bolagen tillbakavisar att fler butiker säger upp hyresavtalen

Handel Uppsägningarna av hyreskontrakt i detaljhandeln har ökat under året. Det menar Svensk Handel. Fastighetssverige vände sig till några av fastighetsbolagen för att höra om de märker av ökande vakanser och en rörelse bland hyresgästerna.