Image
Fredrik Ronvall är chef fastighetsinvesteringar AMF Fastigheter.

AMF om miljardaffären med Castellum

Ekonomi/Finansiering AMF Fastigheter förvärvar fastigheterna Marievik 27 och Marievik 30 på Liljeholmskajen i Stockholm. Fastighetsbolaget stärker därmed sin position som majoritetsägare i Marievik, där ett omfattande stadsutvecklingsprojekt planeras under kommande år. De förvärvade fastigheterna omfattar totalt 11 600 kvadratmeter och kostade AMF 962 miljoner kronor.


Marievik 27 till vänster och skiss ut detaljplanen för utvecklingen av Marievik 30 till höger. AMF Fastigheter har nu köpt båda fastigheterna från Castellum för nästan en miljard kronor.

Castellum säljer för nära en miljard till AMF Fastigheter

Transaktioner Castellum avyttrar fastigheterna Marievik 27 och Marievik 30 till AMF Fastigheter för 962 miljoner kronor, varav 80 miljoner betalas när ny detaljplan vinner laga kraft. Underliggande fastighetsvärde som är i linje med bokfört värde uppgår till 962 miljoner kronor med marknadsmässigt avdrag för latent skatt.


Monica Bruvik, vd för föreningen City i Samverkan

Handeln i centrum: Unika utmaningar kräver kreativa lösningar

Handel Pandemins efterskalv kan faktiskt vara bra för citykärnorna. Det menar Monica Bruvik, vd för City i Samverkan. Föreningen som hjälper till i samarbetet mellan fastighetsägare, Stockholms Stad och handeln tror att stadskärnorna och cityhandeln har goda chanser att klara sig genom lågkonjunkturen.


Anne-Lill Lindholm, Johan Lindskog, Ellen Karlsdotter Myrehed, Kenneth Öberg och Daniel Sunesson.

AMF Fastigheter värvar kvartett

Bolag AMF Fastigheter har rekryterat fyra erfarna projektledare – Ellen Karlsdotter Myrehed, Kenneth Öberg, Daniel Sunesson och Anne-Lill Lindholm – till bolagets projektutvecklingsgrupp. De fyra ska stärka AMF Fastigheters fokus på projektstyrning och hållbarhet i bolagets byggprojekt.


AMF Fastigheter ger nytt liv åt anrika Jakobsbergsgatan 24.

Bilder: AMF fortsätter förnya Mood District

Bygg/Arkitektur AMF Fastigheter visar nu upp planerna på utvecklingen och ombyggnationen av anrika Jakobsbergsgatan 24. Med höga hållbarhetsambitioner växer en flexibel och långsiktig kontorsfastighet fram.


Visionsbild för utvecklingen av Ringen Centrum.

AMF Fastigheter tar nya steg i utvecklingen av Ringen Centrum

Bolag Den populära handelsplatsen Ringen Centrum på Södermalm kommer att utvecklas nästa år. Ringen ska bli en öppnare, ljusare och mer inkluderande mötesplats. Genom att satsa på handelsplatsen och det intilliggande området är visionen att göra Ringen till det lokala och kommersiella navet för södermalmsbor.


AMF Fastigheter hyr ut i Marievik.

AMF Fastigheter hyr ut 1 700 kvadratmeter i Marievik

Uthyrning AMF Fastigheter har tecknat ett hyresavtal med The Park omfattande cirka 1 700 kvadratmeter coworking-yta i expansiva Marievik. The Park kommer erbjuda flexibla arbetsplatslösningar, yta för konferens och platser för kunskapsdelning och erfarenhetsutbyte. Öppningen i fastigheten Marievik 26 planeras till hösten 2022.


Marievik 28 köps av AMF Fastigheter.

AMF Fastigheter köper för 1,7 miljarder av DWS

Transaktioner DWS genomför strategisk försäljning av Stockholmsfastigheten Marievik 28 till AMF Fastigheter med ett transaktionsvärde på cirka 1,7 miljarder kronor.


Urban Escape.

AMF Fastigheter hyr ut 1 200 kvadratmeter i Urban Escape

Uthyrning Ytterligare en innovativ aktör inom tech flyttar in i AMF Fastigheters kontorslokaler i kvarteret Urban Escape i Stockholm City. Internationella tjänsteföretaget Globay Relay har skrivit avtal för ett kontor om 1 200 kvadratmeter – deras första etablering på den nordiska marknaden.


Ikea öppnar cityvaruhus mitt i Stockholm.

Ikea öppnar cityvaruhus mitt i Stockholm

Bolag Ikea tar nu nästa steg i sin storsatsning på Stockholm genom att öppna ett 8 000 kvadratmeter stort cityvaruhus som sträcker sig över totalt fyra våningsplan i köpcentret Gallerian. Öppningsdagen blir den 30 juni.


Peab Fastighetsutveckling rekryterar Anna Lindgren från AMF Fastigheter till sitt team i Stockholmsregionen.

Peab rekryterar från AMF Fastigheter

Karriär Peab Fastighetsutveckling rekryterar Anna Lindgren från AMF Fastigheter till sitt team i Stockholmsregionen.


Henrik Saxborn.

Henrik Saxborn tar plats i AMF Fastigheters styrelse

Bolag AMF Fastigheters bolagsstämma har valt in Henrik Saxborn som ledamot i styrelsen. Henrik Saxborn ersätter därmed Thomas Erséus som sedan årsskiftet innehar rollen som vd.


Volvo Cars etablerar global tech-hub i Mood District i centrala Stockholm.

Volvo Cars etablerar global tech-hub i Mood District i Stockholm city

Uthyrning AMF Fastigheter har tecknat ett förnyat hyresavtal med Volvo Cars som expanderar sina nuvarande kontorslokaler från 2 000 till 7 000 kvadratmeter i Mood District i centrala Stockholm. Här kommer Volvo Cars att etablera sin nya, globala tech-hub som ska säkerställa Volvo Cars högt satta ambition att bli en helt elektrisk biltillverkare senast 2030 parallellt med ett ökat fokus på onlineförsäljning.


Per Strömblad blir ny chefsjurist på AMF Fastigheter.

Per Strömblad blir ny chefsjurist på AMF Fastigheter

Karriär AMF Fastigheter har rekryterat Per Strömblad som ny chefsjurist. Per kommer att ingå i fastighetsbolagets ledningsgrupp och tillträder tjänsten i april. Han kommer då närmast från en roll som chefsjurist på Fabege.


Stockholm.

Ny förändring i jättens bolagsledning

Bolag Efter vd-skiftet – ny förändring på tung post i ledningsgruppen.


Folksam köper tre fastigheter i centrala Stockholm av AMF.

Folksamgruppen köper för 2,14 miljarder av AMF i centrala Stockholm

Transaktioner Folksamgruppen köper, genom dotterbolaget KPA Pension tre fastigheter i centrala Stockholm av AMF. Köpeskillingen för sammanlagt drygt 14 000 kvadratmeter är cirka 2 140 miljoner kronor.


Fältöversten.

Fyra nyöppningar i Fältöversten

Uthyrning Under oktober, november och december har Nail Democracy, Espresso house, Il Marchese och Lagerhaus öppnat i Fältöversten på Östermalm i Stockholm.


AMF Fastigheter har utsett Johan Lindskog till ny projektutvecklingschef.

AMF Fastigheter tillsätter ny tjänst – värvar från Skanska

Karriär AMF Fastigheter har utsett Johan Lindskog till ny projektutvecklingschef. Tjänsten är nyinrättad och innebär att bolaget på ett bättre sätt kan ta ett helhetsgrepp om byggprojekt då tjänsten har ett samlat ansvar för projekt, hållbarhet och inköp. Johan Lindskog kommer att ingå i bolagsledningen och tillträder sin tjänst idag.


Mats Hederos berättar om satsningen med Space i det femte Hötorgshuset vid Sergels torg.

Hederos checkar ut med Space i hamn: "Om jag blir en gamer vet jag inte..."

Bolag I lördags öppnade Space, Sveriges nya kulturcenter för den digitala generationen, i AMF Fastigheters fastighet femte Hötorgshuset. Satsningen innehåller bland annat världens största gamingcenter med över 400 spelstationer. En av eldsjälarna bakom projektet är AMF:s avgående vd Mats Hederos, som för Fastighetsverige berättar om ambitionen med Space, varför satsningen är viktig för Stockholms city och hur den har en samhällsviktig funktion för framtiden.


Space pressinvigning.

Space öppnar och visionen med femte Hötorgshuset realiseras

Bolag Lördagen den 27 november slår det nya digitala kulturcentret Space upp portarna i det femte Hötorgshuset intill Sergels torg. Space omfattar bland annat världens största gamingcenter med över 400 spelstationer, Avicii Experience och norra Europas största permanenta e-sportarena. Pophouse Entertainment och AMF Fastigheter står bakom satsningen som syftar till att skapa en unik, inkluderande och trygg mötesplats där kultur- och stadslivet kan spira.