Image
SSM, med Mattias Lundgren som vd, är på väg att köpas upp av Amasten.
SSM, med Mattias Lundgren som vd, är på väg att köpas upp av Amasten. Bild: SSM

Amasten har 85 procent av SSM

Bolag Amasten hade på torsdagseftermiddagen nått 85 procents anslutningsgrad i budet på SSM. Acceptfristen löper ut på måndag.
Publicerad den 4 December 2020

Fram till torsdagen hade Amasten mottagit accepter motsvarande 55 procent av aktierna och rösterna i SSM. Inklusive Amastens nuvarande ägande om knappt 30 procent uppgår därmed den totala anslutningsgraden hittills till 85 procent av aktierna och rösterna i SSM. Accepter från förvaltarregistrerade aktieägare, med undantag för accepter från SBB, Gösta Welandson med bolag och Länsförsäkringar Fondförvaltning, är inte inkluderade. Dessa accepter från förvaltarregistrerade aktieägare som har lämnats in till respektive förvaltare kommer att meddelas till bolaget när acceptfristen har löpt ut.

Acceptfristen i Erbjudandet avslutas den 7 december klockan 15.00. För förvaltarregistrerade aktieägare kan acceptfristen avslutas tidigare. Accept ska ske enligt instruktioner från respektive förvaltare.

Amasten har som tidigare kommunicerats erhållit godkännande från Konkurrensverket för förvärvet av SSM och erbjudandet är därmed inte längre villkorat av erhållande av något tillstånd. Erbjudandet är heller inte villkorat av någon anslutningsgrad, men är alltjämt föremål för sedvanliga villkor, vilka anges i den erbjudandehandling som har offentliggjorts med anledning av erbjudandet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är branschens högst belånade bolag

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens Q2-rapporter för att ta reda på hur hårt belånade de är. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige