Image
Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.
Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten. Bild: Amasten

Amasten flaggar för stora värdeökningar

Bolag Amasten meddelade på torsdagskvällen att värdeförändringarna för fastigheter för tredje kvartalet 2020 beräknas uppgå till 435 miljoner kronor, jämfört med 51 miljoner kronor för perioden januari till juni 2020. Amasten-akten stiger med drygt fyra procent på fredagsförmiddagen.
Publicerad den 23 Oktober 2020

Amasten kommer att rapportera en stor värdeförändring för fastigheter för det tredje kvartalet 2020. Värdeförändringen förklaras av ökade hyresnivåer, sänkta direktavkastningskrav och lägre kalkylräntor. Vidare har osäkerheten från Covid-19 minskat i jämförelse med föregående kvartal.

Amasten genomför kvartalsvis externa marknadsvärderingar och fastighetsbeståndet har värderats av Forum Fastighetsekonomi AB och Newsec Advice AB.

Fullständig information kommer att redovisas i samband med Amastens delårsrapport för januari till september 2020, vilket kommer publiceras den 13 november.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Utvecklingen i Heba har varit och är väldigt bra"

Bolag Fastighetssverige diskuterar med branschveteranen Sören Härnblad som är 75 år gammal. Han var tidigare Hebas styrelseordförande. Så här mycket tid lägger Sören Härnblad på att följa marknaden nu för tiden och så här ser han på bostadsbristen i Sverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY