Image

Akademiska Hus säljer 12 000 kvadrat i Kalmar

Transaktioner Akademiska Hus säljer fastigheten som innehåller Sjöfartshögskolan och Kalmarsundslaboratoriet till Sveafastigheter och R&E Fastighetspartner AB.
Publicerad den 3 Maj 2013
Akademiska Hus säljer Sjöfartshögskolan i Kalmar. Bild: Lars Strandberg
Akademiska Hus säljer Sjöfartshögskolan i Kalmar.

Fastigheten ligger i Ölandshamnen och hyrs av Linnéuniversitetet.

En detaljplaneprocess har inletts för kvarteret i Ölandshamnen innefattande den aktuella fastigheten med målsättningen att möjliggöra för en utökad etablering för Linnéuniversitetet på fastigheten samt omgivande fastigheter.

– Vi är nöjda med överenskommelsen med Sveafastigheter som är en stor aktör och vi är övertygande om att Sveafastigheter kommer att kunna bidra till Linnéuniversitetets utveckling i Kalmar, säger Tomas Ringdahl, regiondirektör för Akademiska Hus Region Syd.

– Vi gör ett mycket intressant förvärv av moderna och välanpassade lokaler i ett gott läge för en långsiktig och stabil hyresgäst, säger Simon de Château, vd för Sveafastigheter.

- Vi ser även väldigt positivt på utvecklingsmöjligheterna och kommer arbeta aktivt för att möjliggöra Linnéuniversitetets önskan om en samlokalisering av verksamheterna i Kalmar till Ölandshamnen.

Kilpatrick Townsend, PWC och WSP har varit rådgivare till Sveafastigheter i transaktionen och NAI Svefa till Akademiska Hus.

Köparen tillträdde fastigheten i går.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige