Image

Akademiska Hus säljer 12 000 kvadrat i Kalmar

Transaktioner Akademiska Hus säljer fastigheten som innehåller Sjöfartshögskolan och Kalmarsundslaboratoriet till Sveafastigheter och R&E Fastighetspartner AB.
Publicerad den 3 Maj 2013
Akademiska Hus säljer Sjöfartshögskolan i Kalmar. Bild: Lars Strandberg
Akademiska Hus säljer Sjöfartshögskolan i Kalmar.

Fastigheten ligger i Ölandshamnen och hyrs av Linnéuniversitetet.

En detaljplaneprocess har inletts för kvarteret i Ölandshamnen innefattande den aktuella fastigheten med målsättningen att möjliggöra för en utökad etablering för Linnéuniversitetet på fastigheten samt omgivande fastigheter.

– Vi är nöjda med överenskommelsen med Sveafastigheter som är en stor aktör och vi är övertygande om att Sveafastigheter kommer att kunna bidra till Linnéuniversitetets utveckling i Kalmar, säger Tomas Ringdahl, regiondirektör för Akademiska Hus Region Syd.

– Vi gör ett mycket intressant förvärv av moderna och välanpassade lokaler i ett gott läge för en långsiktig och stabil hyresgäst, säger Simon de Château, vd för Sveafastigheter.

- Vi ser även väldigt positivt på utvecklingsmöjligheterna och kommer arbeta aktivt för att möjliggöra Linnéuniversitetets önskan om en samlokalisering av verksamheterna i Kalmar till Ölandshamnen.

Kilpatrick Townsend, PWC och WSP har varit rådgivare till Sveafastigheter i transaktionen och NAI Svefa till Akademiska Hus.

Köparen tillträdde fastigheten i går.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige