Image

Akademiska Hus säljer 12 000 kvadrat i Kalmar

Transaktioner Akademiska Hus säljer fastigheten som innehåller Sjöfartshögskolan och Kalmarsundslaboratoriet till Sveafastigheter och R&E Fastighetspartner AB.
Publicerad den 3 Maj 2013
Akademiska Hus säljer Sjöfartshögskolan i Kalmar. Bild: Lars Strandberg
Akademiska Hus säljer Sjöfartshögskolan i Kalmar.

Fastigheten ligger i Ölandshamnen och hyrs av Linnéuniversitetet.

En detaljplaneprocess har inletts för kvarteret i Ölandshamnen innefattande den aktuella fastigheten med målsättningen att möjliggöra för en utökad etablering för Linnéuniversitetet på fastigheten samt omgivande fastigheter.

– Vi är nöjda med överenskommelsen med Sveafastigheter som är en stor aktör och vi är övertygande om att Sveafastigheter kommer att kunna bidra till Linnéuniversitetets utveckling i Kalmar, säger Tomas Ringdahl, regiondirektör för Akademiska Hus Region Syd.

– Vi gör ett mycket intressant förvärv av moderna och välanpassade lokaler i ett gott läge för en långsiktig och stabil hyresgäst, säger Simon de Château, vd för Sveafastigheter.

- Vi ser även väldigt positivt på utvecklingsmöjligheterna och kommer arbeta aktivt för att möjliggöra Linnéuniversitetets önskan om en samlokalisering av verksamheterna i Kalmar till Ölandshamnen.

Kilpatrick Townsend, PWC och WSP har varit rådgivare till Sveafastigheter i transaktionen och NAI Svefa till Akademiska Hus.

Köparen tillträdde fastigheten i går.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY