Image

Akademiska Hus bygger 270 bostäder i Uppsala

BYGG Akademiska Hus har som markägare i Blåsenhusområdet inlett planeringen av studentbostäder vid Artillerigatan i Uppsala. Initiativet innebär att området kan få upp till 270 nya bostäder för studenter.
Publicerad den 30 April 2010

Blåsenhusområdet är ett område under utveckling. Här finns sedan årsskiftet byggnaden Blåsenhus, Uppsala universitets nyaste campus, samt Studenthälsans nya motionsanläggning Campus 1477. I området har i dagsläget 2 500 studenter och 300 anställda vid universitetet sin studie- och arbetsplats. Nu tas nästa steg i utvecklingen av området som en attraktiv kunskapsmiljö.

Akademiska Hus har beslutat att ansöka hos byggnadsnämnden om att få rätt att bygga bostäder och universitetsinstitutioner längs Artillerigatan (det så kallade delområde 6 inom Blåsenhusområdet).

Beslutet är taget i samråd med Uppsala universitet med anledning av den oro som finns för tillgången av studentbostäder i Uppsala.

Uppsalahem kommer att bli strategisk samarbetspartner vid planläggningen av området. Ett samarbetsavtal reglerar att kommunens bostadsföretag kommer att köpa marken av Akademiska Hus och uppföra studentbostäder när den nya planen vunnit laga kraft.

- Vi tror att studentbostäder utgör det för universitetet mest strategiskt värdefulla utnyttjandet av markområdet just nu. Nya studentbostäder underlätta bostadssituationen i Uppsala och stärker Blåsenhusområdet som ett attraktivt campusområde för Uppsala universitet, säger Hans Antonsson, regiondirektör för Akademiska Hus Uppsala.

- Universitetet är glada för initiativet från Akademiska Hus. Att det finns bostäder för våra studenter är avgörande för hur attraktiva vi kommer att vara som lärosäte i framtiden. Ett utnyttjande av området för studentbostäder ligger därmed i universitetets intresse, säger Ann Fust, universitetsdirektör vid Uppsala universitet.

- Studentbostäder i ett centralt läge är något som vi vet uppskattas. Här får Uppsalahem, i samarbete med andra aktörer, tillfälle att i ett för oss nytt område bygga studentbostäder som tillsammans med redan befintliga universitetsinstitutioner skapar helhet, säger Fredrik Holm, tillförordnad vd på Uppsalahem.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige