Image

Akademiska Hus bidrar till ny tunnelbanelinje

Bolag Akademiska hus har beslutat att bidra med 40 miljoner till finansieringen av tunnelbanans nya gula linje till Hagastaden och Arenastaden. Två tredjedelar av Solna stads del av medfinansieringen av den nya linjen är därmed säkrad.
Publicerad den 21 November 2014

Akademiska hus är den fjärde externa finansiären av den kommande gula linjen. Därmed är Solnas investering på 600 miljoner kronor finansierad med två tredjedelar.

Hittills har nu fyra fastighetsägare gått in med bidrag till finansieringen:
# Stockholms läns landsting – 250 miljoner kronor
# Fabege – 100 miljoner.
# Diligentia – 10 miljoner.
# Akademiska hus – 40 miljoner.

- Den nya tredje tunnelbanelinjen till Solna kommer knyta ihop innerstaden med två av Sveriges mest attraktiva tillväxtområden, Arenastaden och Hagastaden. Det är glädjande att vi nu kan presentera den fjärde fastighetsägaren som genom investeringen bidrar till denna samhällsinvestering. Det är naturligt att fastighetsägare som drar vinning av tunnelbanan ska betala, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

- Goda kommunikationer är helt avgörande för en framgångsrik stadsutveckling. Tunnelbanan är därför mycket viktig för utvecklingen av Hagastaden som ett av de ledande life-scienceområdena i världen, och för universitetshuvudstaden Stockholm, säger Sten Wetterblad, regiondirektör på Akademiska Hus.

Stockholms läns landsting och fyra Stockholmskommuner arbetar nu för fullt med att förbereda den största tunnelbaneutbyggnaden på decennier. Den totala investeringskostnaden uppgår till 27,5 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige