Image

Fabege bidrar med 100 miljoner till tunnelbanebygge

Ekonomi/Finansiering Fabege bidrar med 100 miljoner kronor till Solna stads medfinansiering av tunnelbanan till Arenastaden. Utbetalningarna kommer att ske i jämn takt under utbyggnaden som beräknas påbörjas under 2016 och färdigställas 2022.
Publicerad den 1 April 2014
Fabege bidrar med 100 miljoner kronor för tunnelbanesträckningen till Arenastaden. Bild: Fabege
Fabege bidrar med 100 miljoner kronor för tunnelbanesträckningen till Arenastaden. Christian Hermelin. Bild: Fabege
Christian Hermelin.

- Arenastadens attraktionskraft kommer att stärkas ytterligare tack vare det kommunikationsnav som skapas i och med tunnelbaneutbyggnaden. I och med den får stadsdelen tillgång till pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och bussar och därför har det också varit logiskt för oss att vara med och bidra ekonomiskt till utbyggnaden, säger Christian Hermelin, vd på Fabege.

Fabege äger 200 000 kvadratmeter kontorsytor i Arenastaden och har byggrätter för ytterligare 250 000 kvadratmeter kontor i området. Utöver kontorsytorna är Fabege delägare till bostadsbyggrätter samt Friends Arena som också kommer att gynnas av tunnelbaneutbyggnaden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige