Image

Aff: Fasticon tar nästa steg

Bolag Fasticon har, utifrån Nya Aff, redan tagit ett steg till och erbjuder paketerade förfrågningsunderlag och avtalsunderlag för vissa typer av entreprenader. Fasticon har tecknat en överenskommelse med Einar Mattsson Byggnads AB för att uppgradera deras internavtal till Nya Aff.
Publicerad den 18 September 2014

- Man kan säga att med Nya Aff måste användaren göra 80 procent av arbetet själv – med våra lösningar krävs ofta betydligt mindre arbete, säger Per Ollas, affärsområdeschef för Upphandling/Förvaltningsstöd på Fasticon.

Per Ollas är också ordförande i Aff-kommittén, som ansvarar för utformningen av Nya Aff. Han menar att Nya Aff är en avsevärd förbättring jämfört med det gamla systemet.

- Vi har minskat ner antalet dokument och förenklat kodstrukturer. Istället för flera olika beskrivningsdokument har vi skapat en enhetlig struktur för hela systemet. Syftet är att förenkla och göra Aff mer övergripbart och tydligt, säger Per Ollas.

Samtidigt kan man inte komma ifrån att Aff fortfarande är omfattande, och det handlar om mallar som användaren måste lägga ner mycket arbete på att anpassa efter sina egna specifika avtal. Därför har Fasticon tagit fram färdigpaketerade förfrågningsunderlag och avtalsunderlag som är anpassade efter Nya Aff.

- Vill man köpa tjänster inom specifika områden, till exempel fastighetsförvaltning och fastighetsskötsel, har vi färdigpaketerade avtalsmodeller, med texter som är kvalitetssäkrade och tillämpade i entreprenader under lång tid, säger Per Ollas.

Fasticon har redan tecknat en överenskommelse med Einar Mattsson Byggnads AB för att uppgradera deras internavtal till Nya Aff.

- Vi vill vara tidigt ute med Nya Aff både för att lära oss det nya systemet och för att kunna erbjuda våra kunder uppgraderade avtal. Vi ser fram emot samarbetet med Fasticon AB som har haft en central roll i framtagande av den nya avtalsformen, säger Mikael Dimadis, affärsområdeschef förvaltning, Einar Mattsson Byggnads AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fasticon på Branschguiden

KOMPETENS FÖR VÄRDESKAPANDE SAMHÄLLSBYGGNAD

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn.

Digitaliseringen är en av flera drivkrafter som förändrar affärsmodeller och yrkesroller i grunden. Det kräver nya kunskaper och nya arbetssätt. Vi har förståelse för förändringarna och hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad.

Kunderna finns över hela Sv...

Läs mer om Fasticon på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige