Image
Veronica Axeen.

Veronica Axeen blir ny KMA-samordnare på Einar Mattsson

Bolag Einar Mattsson Byggnads AB förstärker sin kompetens inom kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbete (KMA) genom att anställa Veronica Axeen som ny KMA-samordnare Hon kommer närmast från Serneke och har mångårig erfarenhet från byggbranschen. Hon tillträder sin nya roll hos Einar Mattsson den 8 mars.


Jesper Eliason, en av medgrundarna till Bodil

"Det måste finnas ett smidigare sätt" – så föddes idén till Bodil och hyrköpskonceptet

Bolag Bodil ska hjälpa hushåll att flytta till villa, parhus eller radhus. En vecka efter lanseringen så har intresset varit enormt för deras ’Hyrköp’. Konceptet innebär att hushållen kan flytta in i huset samtidigt som de bosparar och undviker räntekänslig belåning.


Gruppbild Bodil. Johan Lanner, Finanschef, Jesper Eliason, VD, Johan Crafoord, Marknadschef.

Hyrköp för hus lanseras i Sverige

Bostäder I dag lanserar nystartade Bodil "hyrköp" för hus på den svenska bostadsmarknaden. Hyrköp med Bodil är ett nytt alternativ på bostadsmarknaden som gör det möjligt för hushåll att flytta till villa, parhus eller radhus, medan de sparar ihop till kontantinsatsen som krävs för bostadsköpet. Fastighetskoncernen Einar Mattsson, samt fastighetsinvesteraren YLD är medinvesterare i Bodil från start.


Jeff Fastigheter har fått en markanvisning för 130 bostäder i Skärholmen. Projektet befinner sig i detaljplaneskedet och bilden är den nuvarande illustrationen.

Doldis får markanvisning i Stockholm

Bostäder Bolaget ska bygga 130 nya bostäder i Skärholmen. Fastighetssverige berättar mer om projektet som tidigare innehöll ytterligare en byggherre och fler bostäder.


Philippa Doolke.

Philippa Doolke blir ny utvecklingschef hos Einar Mattsson

Bolag Philippa Doolke anställs som verksamhetsutvecklingschef hos Einar Mattsson Projekt AB och Einar Mattsson Byggnads AB. Hon kommer närmast från JM Entreprenad där hon arbetat med verksamhetsutveckling sedan 2015. Philippa Doolke tillträder sin tjänst den 11 oktober och kommer att ingå i bolagens gemensamma ledningsgrupp.


Christian Ridderborg, uthyrningsansvarig hos Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB.

Mathem öppnar "light store" på Södermalm

Uthyrning Mathem öppnar sin första så kallade "light store" på Södermalm, mitt i ett område med många hushåll. Lokalen är 530 kvadratmeter stor och kommer att fungera som ett mindre e-handelslager, varifrån ordrar av dagligvaror snabbt kan plockas och levereras direkt hem till kunder i närområdet. Mathems nya "light store" ligger i hörnet av Swedenborgsgatan och Magnus Ladulåsgatan.


säger Björn Feldin, ny inköpschef på Einar Mattsson.

Ny inköpschef till Einar Mattsson

Karriär Från 1 januari 2022 kliver Björn Feldin in i rollen som inköpschef för Einar Mattsson-koncernen. Björn får därmed en strategisk roll samtliga koncernbolags inköpsfrågor.


Jakob Windh, Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB.

Einar Mattsson ska förvalta Libeno Invests bestånd

Bolag Från och med årsskiftet 2021/2022 kommer Einar Mattsson att ta över förvaltningen av familjeföretaget Libeno Invests fastighetsbestånd i Storstockholm. Uppdraget omfattar ett blandat bestånd med projektfastigheter, kommersiella lokaler och bostäder.


Johanna Wikander.

Johanna Wikander blir Einar Mattssons hållbarhetsutvecklingschef

Bolag Einar Mattsson har rekryterat Johanna Wikander till rollen som hållbarhetsutvecklingschef. I sin nya roll kommer hon att ingå i koncernledningen och rapportera till koncernchefen. Hon har en bred erfarenhet av strategiskt hållbarhetsarbete från såväl fastighets- som byggbranschen. På Einar Mattsson kommer hon att arbeta med utveckling och implementering av Einar Mattssons hållbarhetsarbete.


Lisa Isberg, tillträdande affärsutvecklare på Einar Mattsson Projekt AB.

Ny affärsutvecklare på Einar Mattsson

Karriär Einar Mattsson projekt AB har värvat Lisa Isberg till rollen som ny affärsutvecklare. Lisa kommer närmast från Nordr där hon haft rollen som senior projektutvecklare. Lisa Isberg tillträder sin nya tjänst den 15 mars 2021.


Li Cederwall Frizzo.

Einar Mattsson utvecklar hyresrätter i Slakthusområdet

Bygg/Arkitektur Stockholms stad har fattat beslut om att direktmarkanvisa del av fastigheten Johanneshov 1:1 i Slakthusområdets tredje etapp till Einar Mattsson. Markanvisningen medger ungefär 65 hyresrätter samt en förskola i bottenvåningen.


Nyligen påbörjades planarbetet för Slakthusområdets tredje etapp och nu förslås fyra välkända aktörer få markanvisningar för nästan 400 bostäder i området.

Välkänd kvartett tar plats i Slakthusområdet

Bygg/Arkitektur Klövern är ett av bolagen som föreslås få en markanvisning för bostäder när den tredje etappen börjar ta form i det eftertraktade stadsdelsprojektet. Fastighetssverige berättar mer om bolagens planer i området.


Skiss över den planerade utvecklingen av kvarteret Persikan på östra Södermalm. Einar Mattssons del av projektet är byggnaden längst upp till vänster sett från den här vyn.

Byggherren vill ändra sin del i rejäla Södermalmsprojektet

Bostäder Totalt ska det byggas över 1 200 bostäder på den platsen där SL:s bussdepå låg tidigare på östra Södermalm. Einar Mattsson, en av projektets nio byggherrar, har ansökt om en förändring i sitt kvarter. Fastighetssverige berättar mer.


Peter Svensson.

Peter Svensson får dubbla vd-roller hos Einar Mattsson

Karriär Från den 1 juni blir Peter Svensson vd för Einar Mattsson Byggnads AB. Han efterträder Anna Mellström som lämnar för rollen som vd för Sollentunahem. Peter Svensson fortsätter samtidigt att leda Einar Mattsson Projekt AB.


Li Cederwall Frizzo.

Hon blir ny affärsutvecklingschef på Einar Mattsson

Bolag Einar Mattsson Projekt har värvat Li Cederwall Frizzo till rollen som ny affärsutvecklingschef. Som sådan kommer hon att ingå i bolagets ledningsgrupp. Hon kommer närmast från Heimstaden där hon haft rollen som affärsutvecklingschef inom Heimstaden Projektutveckling.


Peter Svensson.

Einar Mattsson köper av Skanska i Täby Park

Transaktioner Einar Mattsson har förvärvat fastigheten Månstenen 5 i den framväxande stadsdelen Täby Park av Skanska. För fastigheten som omfattar cirka 12 600 ljus bruttoarea finns en lagakraftvunnen detaljplan. På platsen planerar Einar Mattsson att ställa ett kvarter bestående av cirka 150 bostadsrätter. Fastigheten tillträds 2020 och produktionsstart är beräknad till senast 2021.


Magnus Molin

Ny vd för Einar Mattsson Fastighetsförvaltning

Karriär Magnus Molin är ny vd för Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB. Han har en bred erfarenhet av att leda tjänsteföretag och kommer närmast från Intertek Semko där han arbetat som vd.


Peter Svenssons Einar Mattsson Projekt och Henrik Saxborns Castellum samarbetar i Hagastaden.

Castellum och Einar Mattsson startar samarbete i Hagastaden

Bolag Castellum och Einar Mattsson har ingått ett samverkansavtal med målsättning att utveckla kvarteren Sorbonne, Greifswald och Harvard, vilka alla ingår i det som betecknas som område D i Hagastaden, Stockholm. Områdena omfattar totalt cirka 23 000 kvadratmeter kontors- och kommersiella lokaler och 150-170 bostäder.


Magnus Molin.

Ny vd för Einar Mattsson Fastighetsförvaltning

Karriär Magnus Molin blir ny vd för Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB. Han efterträder Jan Egenäs som arbetar som tillförordnad vd sedan februari.


Peter Svensson lämnar Peab för Einar Mattsson.

Därför lämnar vd:n Peab Bostad

Bolag För Fastighetssverige berättar Peter Svensson, vd på Peab Bostad, mer om varför han går till Einar Mattsson och hur han ser på bostadsmarknaden: "Tar några år innan vi ser någon riktig ljusning"