Image
Johanna Wikander.
Johanna Wikander. Bild: Einar Mattsson

Johanna Wikander blir Einar Mattssons hållbarhetsutvecklingschef

Bolag Einar Mattsson har rekryterat Johanna Wikander till rollen som hållbarhetsutvecklingschef. I sin nya roll kommer hon att ingå i koncernledningen och rapportera till koncernchefen. Hon har en bred erfarenhet av strategiskt hållbarhetsarbete från såväl fastighets- som byggbranschen. På Einar Mattsson kommer hon att arbeta med utveckling och implementering av Einar Mattssons hållbarhetsarbete. Johanna Wikander tillträder sin nya tjänst den 16 augusti.
Publicerad den 21 Maj 2021

Johanna Wikander är i dag hållbarhetschef hos Stockholmshem AB i Stockholm. Hon har tidigare även arbetat som hållbarhetsstrateg på Fastighetskontoret i Stockholm, senior manager i Skanskas hållbarhetsenhet på koncernnivå samt miljöansvarig för Skanskas nordiska enhet för bostadsutveckling. Hon är utbildad miljövetare med en magisterexamen från Linköpings Universitet.
– Jag lockades av att Einar Mattsson förfogar över fastigheternas hela värdekedja från förvärv av mark, projektering, byggnation till det långsiktiga ägandet och förvaltningen av en fastighet. När man finns med i hela kedjan finns det goda möjligheter att utveckla ett effektivt hållbarhetsarbete som både gagnar affären och miljö, säger Johanna Wikander, tillträdande hållbarhetsutvecklingschef.
– Hållbarhetsarbetet ska innebära att vi utifrån ett långsiktigt perspektiv utför rätt åtgärd till rätt kostnad. Johannas breda kompetens och erfarenhet är ett viktigt tillskott till detta strategiska hållbarhetsarbete. Utöver det kommer Johanna också få ta täten i att utveckla hållbarhetsstrategierna när ramverk och omvärlden förändras så att vi bäddar för långsiktigt hållbara beslut under hela klimatresan, säger Stefan Ränk, koncernchef för Einar Mattsson.

Johanna Wikander tillträder sin nya tjänst den 16 augusti.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige