Image

AFA Fastigheter tar hem förvaltningen av bostadsfastigheter

Bolag AFA Fastigheter har beslutat att säga upp avtalet med Savills om förvaltning av bolagets bostadsfastigheter. AFA Fastigheter kommer i stället att bygga upp en egen förvaltningsorganisation.
Publicerad den 2 Oktober 2013

AFA Fastigheter äger och hyr ut fastigheter i Stockholmsområdet. Fastighetsbeståndet består av drygt 50 fastigheter till ett sammanlagt värde av cirka 22 miljarder kronor.

Till största delen handlar det om kommersiella fastigheter, men i beståndet finns också 16 bostadsfastigheter med drygt 800 hyreslägenheter.

Alltsedan starten har AFA Fastigheter haft sitt bestånd av bostadsfastigheter externt förvaltat. Sedan 2003 har förvaltningen skötts av Stadsmuren/Savills. De kommersiella fastigheterna förvaltas redan i egen regi.

– Vi vill tacka Savills för tio år av gott samarbete, säger Lars Edberg som är chef för förvaltning på AFA Fastigheter.

– Nu är AFA Fastigheters organisation mogen att ta hem bostadsförvaltningen. En egen förvaltningsorganisation kommer att byggas upp. På så sätt får AFA Fastigheter möjlighet att få direktkontakt med sina hyresgäster, säger Lars Edberg.

Avtalet med Savills löper till den 31 december 2013.

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Biogen koldioxid ska fångas in när Fabege vill minska klimatavtrycket

Energi/miljö I februari tecknade Fabege ett avtal med Stockholm Exergi. Avtalet handlar om infångande av biogen koldioxid, också känt som bio-CCS (efter det engelska namnet "bio energy with carbon capture and storage"). Fabege ser det här som en tydlig avsiktsförklaring och ett viktigt steg för att nå de egna klimatmålen till 2030. Men vad är egentligen bio-CCS?

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige