Image

Acrinova köper i Landskrona

Transaktioner Acrinova köper fem fastigheter i Landskrona till ett värde av 130 miljoner kronor. Säljaren är en privatperson som efter affären kommer ingå i Acrinovas organisation.
Publicerad den 14 November 2016

Uthyrbar area för de fem fastigheterna uppgår till cirka 20 000 kvadratmeter, och avser industri, kontor och lager.

Köpeskillingen för aktierna uppgår till cirka 70 miljoner kronor och betalas delvis genom en apportemission av Acrinovaaktier om 20 miljoner kronor med aktiekursen 65 kronor per aktie. Resterande köpeskilling om 50 miljoner kronor erläggs genom kontanter och krediter.

Säljaren Per Sjöbohm kommer efter förvärvet att ingå i Acrinovas organisation och arbeta med förvaltning i Landskrona/Helsingborg.

- Det är kul att se så välskötta fastigheter så det skall bli ett rent nöje att ta över Pers fastighetsbestånd. Per kommer med sina breda kunskaper i fastighetsbranschen tillföra Acrinova kompetens som ytterligare breddar och höjer kompetensen i bolaget, säger Ulf Wallén, vd på Acrinova.

Efter förhandlingar mellan Acrinova AB och SIG AB har bolagen beslutat att avsluta diskussionerna om Acrinovas förvärv av SIG Invest AB. Parterna kommer att återuppta diskussionerna under våren 2017.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Styrelsesammansättning à la Mindus: Så här har fastighetsbolagen avkastat

Bolag Äger ledamöterna aktier för mer än fem gånger årsarvodet? Och leder ett större ägande hos ledamöterna till högre avkastning? David Mindus lyfte frågan i sitt hyllade vd-ord i Sagax årsredovisning. Vi har undersökt hur det ser ut i fastighetsbolagen – och hur avkastningen har varit för de olika kategorierna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY