Image

Catena köper i Ängelholm

Transaktioner Catena köper en logistikfastighet i Ängelholm. Värdet i affären uppgår till 115 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Juni 2015
Gustaf Hermelin. Bild: Catena
Gustaf Hermelin.

Utöver fastigheten köper Catena 60 procent av ett bolag som äger ett utvecklingsområde för logistik i Ängelholm. Totalt fastighetsvärde för utvecklingsområdet uppgår till 18 miljoner kronor.

Båda transaktionerna sker genom bolagsförvärv av dotterbolag till Acrinova.

Logistikfastigheten Rebbelberga 26:37 på drygt 15 000 kvadratmeter är belägen öster om Ängelholm i direkt anslutning till E 6 och har en hyresintäkt som uppgår till cirka nio miljoner kronor per år. Utvecklingsfastigheten, som är en del av Norra Varalöv 31:2, består av cirka 112 000 kvadratmeter mark belägen söder om Ängelholm utmed E 6. På marken tillåter detaljplanen logistikbyggnader om cirka 56 000 kvadratmeter.

- Fastigheten Rebbelberga 26:37 utgör, med en stor aktör i logistikbranschen som hyresgäst, ytterligare ett bra komplement till vårt logistikbestånd i Öresundsregionen. Härutöver ger utvecklingsområdet oss gott om möjligheter att nyproducera bra logistikfastigheter med ett utmärkt läge utmed E 6:an, säger vd Gustaf Hermelin.

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här kan 500 bostäder tillföras i ny plan

Bygg/Arkitektur Stockholms stad vill utveckla området kring trafikplats Nyboda i Söderort till en mer attraktiv och integrerad stadsmiljö. Planen som ska tas fram kan innebära att 500 nya bostäder och cirka 2 500 nya arbetsplatser tillförs i området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY