Image

Catena köper i Ängelholm

Transaktioner Catena köper en logistikfastighet i Ängelholm. Värdet i affären uppgår till 115 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Juni 2015
Gustaf Hermelin. Bild: Catena
Gustaf Hermelin.

Utöver fastigheten köper Catena 60 procent av ett bolag som äger ett utvecklingsområde för logistik i Ängelholm. Totalt fastighetsvärde för utvecklingsområdet uppgår till 18 miljoner kronor.

Båda transaktionerna sker genom bolagsförvärv av dotterbolag till Acrinova.

Logistikfastigheten Rebbelberga 26:37 på drygt 15 000 kvadratmeter är belägen öster om Ängelholm i direkt anslutning till E 6 och har en hyresintäkt som uppgår till cirka nio miljoner kronor per år. Utvecklingsfastigheten, som är en del av Norra Varalöv 31:2, består av cirka 112 000 kvadratmeter mark belägen söder om Ängelholm utmed E 6. På marken tillåter detaljplanen logistikbyggnader om cirka 56 000 kvadratmeter.

- Fastigheten Rebbelberga 26:37 utgör, med en stor aktör i logistikbranschen som hyresgäst, ytterligare ett bra komplement till vårt logistikbestånd i Öresundsregionen. Härutöver ger utvecklingsområdet oss gott om möjligheter att nyproducera bra logistikfastigheter med ett utmärkt läge utmed E 6:an, säger vd Gustaf Hermelin.

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige