Image
Bild: Istock

Aberdeen Standard Investments miljardköper i Sverige

Transaktioner Aberdeen Standard Investments har under våren tecknat avtal om att i fyra separata affärer förvärva fastigheter för 1,4 miljarder kronor för tre olika fonder och mandat.
Publicerad den 10 September 2020

I Göteborg köper bostadsfonden ASPER (Aberdeen Standard Pan-European Residential Fund) två bostadsfastigheter med totalt 160 lägenheter i Sisjödal av Nordr (tidigare Veidekke Eiendom). Outpoint var säljarens rådgivare. ASPER köper också ytterligare ett projekt i Göteborg, i Högsbo med 149 lägenheter. I Örebro köper den nya fonden ELIREF (European Long Income Real Estate Fund) Dollarstores centrallager, som byggts och utvecklats av Logistic Contractor. Cushman
& Wakefield var säljarens rådgivare. Vid Bromma flygplats i Stockholm förvärvas för ett externt mandat ett byggvaruhus
uthyrt till Beijer byggmaterial. Tango var säljarens rådgivare.

Bostadsfastigheterna som förvärvas är under uppförande och inflyttning kommer ske under tredje kvartalet 2022. Dollarstores centrallager är under uppförande med planerad inflyttning i maj 2021. Byggvaruhuset uppfördes och hyrdes ut 2018.

Setterwalls, EY, Deloitte, WSP och Newsec har varit Aberdeen Standard Investments rådgivare i affärerna.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

EY på Branschguiden

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och rådgivning. Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över.

För att hålla våra löften till våra intressenter utvecklar vi ledare och medarbetare som arbetar i team över gränserna. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i.

Läs mer om EY på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige