Image
Clarion Hotel Post.
Clarion Hotel Post. Bild: Nicklas Tollesson

25 varslas på Stordalens hotell till följd av corona

Bolag 25 tjänster varslas om uppsägning på Petter Stordalens Clarion Hotel Post i Göteborg. Varslet sker till följd av coronautbrottet.
Publicerad den 9 Mars 2020

Utbrottet av det nya coronaviruset COVID-19 får Nordic Choice Hotels att agera. Därför varslas nu 25 tjänster på hotellet, som totalt har 200 anställda, rapporterar P4 Göteborg.
– Det är på grund av osäkerheten som råder på marknaden nu och att beläggningen har avtagit kraftigt den senaste veckan, då resandet har minskat på grund av coronaviruset, säger hotellets vd Sara Lake till radiokanalen.

Enligt Nordic Choice Hotels har bokningstakten minskat med 50 procent. I ett pressmeddelande skriver Nordic Choice Hotels:
"Med anledning av kraftigt minskat resande och färre genomförda större arrangemang så vidtar nu Nordic Choice Hotels åtgärder för att trygga jobben långsiktigt. Påbokningstakten har minskat med 50 procent. Det gör att de enskilda hotellen nu gör en översyn av personalbehoven. Det är för tidigt att säga ifall personal kommer att behöva sägas upp och isåfall hur många personer det kan handla om. Förhoppningen är att den kraftiga nedgång som kommit till följd av Corona dämpas kommande veckor och att effekterna därmed mildras."

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige