Image

248 studentbostäder byggs i Solna

Bostäder I veckan beslutade byggnadsnämnden om bygglov för 248 studentbostäder i Huvudsta i Solna.
Publicerad den 11 Mars 2016
Inflyttning är planerad till hösten 2017. Bild: Stockholms studentbostäder
Inflyttning är planerad till hösten 2017.

Byggstart är planerad till våren 2016 med inflyttning hösten 2017. Projektet som är en totalentreprenör utförs av Veidekke AB.

– Det känns verkligen jättekul att vi nu kan sätta spaden i marken och påbörja detta bygge, säger Ingrid Gyllfors, vd för Stockholms studentbostäder.

Projektet innebär en utbyggnad av studentbostadsområdet Strix och är en del i Stockholm Studentbostäders satsning på att bygga 2 000 nya studentbostäder.

De nya studentbostäderna som byggs vid Armégatan i stadsdelen Huvudsta i Solna består till övervägande delen av så kallade studentettor, det vill säga lägenheter med ett rum och pentry. Sedan tidigare har Stockholms Studentbostäder ett stort antal studentbostäder i Huvudsta, fördelade på två områden. Med det nya tillskottet kommer antalet att uppgå till över 1 000 studentbostäder i stadsdelen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige