Image

230 nya bostäder i Kristineberg

Bygg/Arkitektur NCC och Svenska Bostäder bygger 230 nya bostäder i Kristinebergshöjden i Stockholm.
Publicerad den 12 April 2013
Regina Kevius. Bild: Daniel Olsén
Regina Kevius.

– Här kommer två nya bostadskvarter att skapas och tydligt visa att platsen numera är en del av innerstaden. Den nya bebyggelsen har varierad arkitektur, lokaler i bottenvåningarna och kommer att ge goda förutsättningar för stadsliv, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Det planerade bygget ligger intill tidigare i år antagna Krillans krog 1. Detaljplanearbetet rymmer cirka 230 lägenheter och cirka 2 000 kvadratmeter lokaler inklusive en förskola med sex avdelningar. Byggherrar är NCC Construction och Svenska Bostäder.

Dessutom ska byggherren Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB) skapa 160 studentbostäder i Björkhagen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige