Image

NCC köper byggrätt på Kungsholmen

Transaktioner NCC Boende köper en byggrätt om cirka 170 lägenheter på Kungsholmen i Stockholms innerstad. Säljare är Tagehus Holding AB och Edicta AB genom det gemensamt ägda bolaget Kristine Fastigheter AB.
Publicerad den 23 December 2011

– Vi är mycket nöjda med att kunna förvärva en attraktiv byggrätt i Stockholm innerstad. Detta kompletterar regionens byggrättsportfölj, säger Mattias Roos, avdelningschef på NCC Boende.

Detaljplanen, som kommer att ställas ut under 2012, innehåller ett bostadskvarter med flera byggnadskroppar och underliggande garage. Totalt planeras för 172 lägenheter och en förskola.

Byggstart är planerad till 2013.

– Sedan många år tillbaka har NCC till och från hjälpt och stöttat mig i komplicerade frågor rörande projektet. Det känns därför extra roligt att vi nu har hittat fram till en överenskommelse om att NCC tar över det, säger Jan Agesand, ägare av Edicta AB.

? Försäljningen av utvecklingsfastigheten Krillans Krog är ett steg i rätt riktning som nu skapar nya möjligheter för Tagehus Holding AB att koncentrera sig på sin långsiktiga affärsplan, säger Karl Lilja, affärsutvecklare på Tagehus Holding AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige