Image
Till sommaren 2021 kommer den nya idrottshallen i Mölnlycke Fabriker stå klar enligt plan.
Till sommaren 2021 kommer den nya idrottshallen i Mölnlycke Fabriker stå klar enligt plan. Bild: Liljewall

1 800 kvadratmeter gymnastik- och trampolinhall till Mölnlycke Fabriker

Uthyrning I Mölnlycke Fabriker bygger Wallenstam en helt ny idrottshall för gymnastik och trampolin åt Härryda kommun. Hallen på 1 800 kvadratmeter byggs i två separata delar för två av Härryda kommuns mycket aktiva klubbar, Pixbo Gymnastikförening och Sjövalla FK Trampolin. Till sommaren 2021 väntas hallen stå klar för att ta emot förväntansfulla utövare och åskådare.
Publicerad den 24 November 2020
Annons
Image

Mölnlycke Fabriker som område växer fram i genuina bruksmiljöer strax utanför Göteborg.
– Nu i december månad välkomnar vi våra första bostadshyresgäster till Mölnlycke Fabriker, vilket känns fantastiskt roligt. Att som en del i helheten nu också bygga en ny idrottshall för två av kommunens aktiva föreningar skapar fler mötesplatser, aktivitet samt bidrar till mer liv och rörelse i den trivsamma bruksmiljön, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Den 1 800 kvadratmeter stora hallen är specialanpassad för verksamheterna. Exempelvis sänks trampoliner ner 2,5 meter i golvet av säkerhetsskäl samtidigt som det är högt till tak, då gymnasterna ibland hoppar, skruvar, roterar 8-9 meter upp i luften. Installationer, armaturer och placering av ljus är också anpassade för att inte blända eller vara i vägen.

Exteriört kommer hallen att täckas av sedumtak och bidra till både grönska och trevlig utsikt för blivande bostadshyresgäster i området. Från områdets garage, som byggs precis i anslutning med solcellsmoduler i fasaden, kommer det att gå en gångväg genom idrottshallen och in till Mölnlycke Arena.
– Vi har i utvecklingen av området arbetat för att göra hela fabriksområdet mer tillgängligt, framkomligt och öppet för alla som bor, verkar i eller besöker Mölnlycke Fabriker. Det är en unik historisk miljö där vi bidrar till en sömlös väv av historia, idrott, hälsa och trygghet, säger Marina Fritsche.

Mölnlycke Fabriker kommer totalt sett omfatta drygt 600 nya lägenheter, kommersiella verksamheter, en ny arena och idrottshall. Just nu pågår Wallenstams byggnation av 424 lägenheter i kvarteret Rosengången, Väven och Kvarnen. De första hyresgästerna i området välkomnas i början av december månad till kvarteret Rosengångens 123 hyreslägenheter.

Byggentreprenör för idrottshallen i Mölnlycke Fabriker är Bergman och Höök.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stor våg av nya asiatiska investerare att vänta 2021

Sverige I takt med ökade vaccinationstal mot Covid-19 och lättade reserestriktioner väntas transaktioner med internationella investerare öka i Sverige under 2021. Joachim Svedberg, Acting Head of Capital Markets på Colliers, berättar för Fastighetssverige vilka nya investerare som tar sikte på Sverige, vilka segment och städer de intresserar sig för.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY