Image

”200 restauranger inom fem år”

Bolag På lördag firar O´Learys 25 år. Men det är inte en trött sportbarskedja som slår sig till ro, tvärtom. På Mapics öppningsdag berättar grundaren Jonas Reinholdsson för Fastighetssverige om expansionsplanerna.
Publicerad den 13 November 2013
Jonas Reinholdsson. Bild: Eddie Ekberg
Jonas Reinholdsson.

O'Learys grundades i Sverige 1988 och firar 25 år nu på lördag. Kedjan finns idag representerade i sex länder och har i dagsläget cirka 84 franchisebaserade restauranger. Men 25-åringen ska de närmaste åren växa – rejält.

- Vår målsättning är att ha cirka 200 restauranger i Norden inom fem år, säger Jonas Reinholdsson.

Men det är inte bara i Norden man ska växa.
- Vi tittar mycket på etableringar i till exempel Turkiet och Mellanöstern men även Tyskland, Polen och Baltikum. Vi öppnar i Abu Dhabi under våren 2014 och vi är långt framme i Dubai. Och vi öppnar två restauranger i Vietnam nästa år.

Vilken är din drömetablering i Sverige?
- Som göteborgare måste jag säga att det vore fantastiskt att få öppna upp i en ny arena i Göteborg. Tycker också att Kungsgatan i Stockholm vore en suverän etablering. Och så är vi på gång med en restaurang vid Järntorget i Göteborg som jag hoppas är klar före jul. Även Täby och Arenastaden jobbar vi på att hitta en etablering i, säger Jonas Reinholdsson.

Och i världen?
- Drömmen är ju att öppna i Boston, det har jag gett mig fan på att vi ska göra före 2016, säger Jonas Reinholdsson.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige