Image

Willhem vill renodla beståndet

Transaktioner Willhem planerar att sälja åtta fastigheter på Seved, Malmö, och får kritik, bland annat från Hyresgästföreningen, för brist på långsiktighet. Willhem vill också sälja i Ulricehamn och Karlstad.
Publicerad den 19 Januari 2015

– Det här är en renodling av vårt bestånd. Vi väljer hus som vi tycker är lämpliga att sälja. Förutom Seved berörs fastigheter i Karlstad och Ulricehamn, säger Willhems vd Mikael Granath till Sydsvenskan.

Hyresgästföreningen är kritisk och menar att detta rimmar illa med Willhems uttalade långsiktighet.

– Personligen är jag väldigt besviken på Willhem. När de kom till marknaden talade de om långsiktighet. Nu ser vi motsatsen, säger enhetschef Sten Lundström på Hyresgästföreningen till Sydsvenskan.

Beståndet i Seved ingick i Willhems stora förvärv från Acta i december 2010.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige