Image

Willhem köper 523 lägenheter i Göteborg

Transaktioner Willhem köper 523 hyreslägenheter i Gerås, Bergsjön. Därmed växer beståndet i Göteborg till totalt 2 640 lägenheter.
Publicerad den 23 Juni 2015
Mikael Granath. Bild: Willhem
Mikael Granath.

De nio fastigheter som omfattas av affären är belägna längs med Meteorgatan i Bergsjön och innefattar 523 hyreslägenheter. Den totala uthyrningsbara ytan är 42 278 kvadratmeter. Fastigheterna är uppförda år 1966-1968 och är väl underhållna. De ägs och förvaltas idag till största delen av det privata fastighetsbolaget Västerstaden.

? Förvärvet ligger väl i linje med vår plan att växa på de orter där vi i dag finns etablerade. Göteborg är en prioriterad marknad för Willhem och vi är därför mycket glada över att kunna växa ytterligare, säger Willhems vd Mikael Granath.

I Göteborg äger och förvaltar Willhem sedan tidigare 2 117 hyreslägenheter. Genom förvärvet växer beståndet i Göteborg till totalt 2 640 hyreslägenheter.

Tillträde sker den 1 september 2015. Catella har varit säljarens rådgivare i affären.

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige