Image
Munkeengen 4–20 i Hillerød.
Munkeengen 4–20 i Hillerød. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs säljer bostadsfastighet i Danmark

Transaktioner Wihlborgs har sålt fastigheten Munkeengen 4–20 i Hillerød, Danmark.
Publicerad den 4 December 2019

Fastigheten innehåller 76 ägarlägenheter med en total yta om 7 200 kvadratmeter och säljs till Core Property Management för en köpeskilling om 203 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 286 miljoner svenska kronor. Frånträde skedde den 1 december 2019.
Munkeengen 4–20 ingick i ett paket om 16 fastigheter som Wihlborgs köpte av pensionsbolaget Danica 2017. Fastigheten omfattar även en kommersiell del, Munkeengen 22–32, vilken kvarstår i Wihlborgs ägo.
– Wihlborgs har fullt fokus på kommersiella fastigheter och därför är det helt i linje med vår strategi att sälja en bostadsfastighet som denna. Försäljningen hjälper oss att kunna hålla fokus på vår kärnaffär och på att fortsätta utveckla vårt kommersiella bestånd i Danmark, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsjätte tar nästa steg mot omvandling i central pärla

Bolag Wihlborgs har planer på att slopa bostäder för ett nytt kontorsprojekt i attraktiv hubb. Nu kan nyckelavtal vara nära att godkännas. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY