Image
Valentinas och Kallebäcks Livs blir de första kommersiella hyresgästerna i bostadskvarteren i Kallebäcks terrasser.
Valentinas och Kallebäcks Livs blir de första kommersiella hyresgästerna i bostadskvarteren i Kallebäcks terrasser. Bild: Wallenstam

Wallenstam tecknar nya hyresavtal i Kallebäcks terrasser

Uthyrning Wallenstam tecknar hyresavtal med den franska restaurangen Valentinas och en mindre kvartersbutik. Både två blir framöver hyresgäster i Kallebäcks terrasser i Göteborg.
Publicerad den 12 April 2023

Hittills har tre kvarter med drygt 500 lägenheter välkomnat nya hyresgäster till Kallebäcks Terrasser. I maj och juni månad fylls ytterligare två kvarter med nya bostadshyresgäster och verksamheter.
– Det är så härligt att se hur Kallebäcks terrasser tar form. Just service och trivsamma caféer och restauranger har varit högt upp på önskelistan i vår dialog med närboende inför utvecklingen av området, säger Marina Fritsche, vice vd och regionchef för Wallenstam i Göteborg.

Kärlek till mat och nya smaker driver de två delägarna och bröderna Johan och Niclas Isaksson. Ambitionen är att Valentinas ska ha öppet alla dagar i veckan från lunch fram till sena kvällen.
– Vi ser väldigt mycket fram emot att skapa en ny härlig mötesplats i området, ett skönt och trevligt ställe att hänga på. Valentinas finns redan idag vid Lilla Bommen så nu utökar vi verksamheten, tar med oss konceptet med en öppen köksmiljö, ambitiös meny och en härlig vinlista. Vi hoppas och tror det är något som kommer locka många i närområdet, säger Johan Isaksson, en av ägarna till Valentinas.

I kvarteret Utsikten precis intill områdets terrasspark öppnar servicebutiken Kallebäcks Livs längre fram i vår.
– Läget här känns toppen, jag är så förväntansfull inför öppningen. Med generösa öppettider varje dag ser jag fram emot att ge kunderna bra service och ett fint utbud av basvaror, gott kaffe, riktigt fräscht godis och det där som behövs för ett bra fredagsmys, säger Fadi Wester Kadour på Kallebäcks Livs.

Till hösten öppnar också vårdcentral, barnavårdscentral, skola och förskola i Kallebäcks terrasser. Byggnationen av området som helhet påbörjades 2019 och fullt utvecklat kommer det att omfatta nästan 2 000 nya hem, skola, förskola, kontor, restauranger, caféer och närservice. Just nu pågår byggnation av fyra bostadskvarter med nya fina lokaler i entrévåningarna.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige