Image

Volito och Peab utvecklar Hyllies högsta hus

Transaktioner Volito och Peab bildar ett gemensamt bolag som ska äga en hotellfastighet och utveckla Hyllies högsta hus - det 110 meter höga Point Hyllie.
Publicerad den 11 April 2016

Peab säljer 50 procent av Point Hyllie Holding AB till Volito.

Det gemensamma bolaget ska även äga hotellfastigheten Värdshuset 5 – omfattande 15 000 kvadratmeter med Choice som största hyresgäst – vid Hyllie stationstorg.

Peab har sedan 2009 utvecklat tre projekt i området runt Hyllie stationstorg i Malmö. De två första projekten var kontorsfastigheter som har färdigställts och avyttrats. Det tredje projektet var hotellfastigheten som färdigställdes under november månad 2015.

The Point blir det fjärde projektet. Fastigheten Värdshuset 4 består av byggrätter som skall utvecklas till cirka 20 000 kvadratmeter kontorsyta. Projektet The Point kommer att utvecklas inom ramen för det beviljade bygglovet, vilket innebär en 110 meter hög profilbyggnad med 29 våningar med kontorsytor, butiksytor, reception samt lounge-del.

Köpeskillingen i transaktionen är beräknad på ett underliggande tillgångsvärde om sammantaget 777 miljoner kronor, varav 565 miljoner kronor avser Värdshuset 5 (hotellfastigheten) och 212 miljoner kronor avser Värdshuset 4, The Point (byggrätterna inklusive kostnader för projektering och bygglov med mera).

Transaktionen beräknas kunna slutföras i början av juni månad 2016.
Volito Fastigheter AB är ett Malmöbaserat fastighetsbolag som har flera förvaltningsfastigheter i Malmö. Volitos fastighetsbestånd har för närvarande ett värde om cirka 2,6 miljarder kronor. Volito Fastigheter AB ett helägt svenskt dotterbolag till Volito AB, vilket i sin tur ägs till 88 procent av AB Axel Granlund som i sin tur ägs till 60 procent av Karl-Axel Granlund. Den senare är styrelseordförande i Volito AB och Volito Fastigheter AB.

Karl-Axel Granlund är även ordinarie stämmovald styrelseledamot i Peab. Styrelsen i Peab gör bedömningen att transaktionen därför är en sådan närståendetransaktion som enligt Leo-regler och god sed i övrigt på aktiemarknaden ska villkoras av bolagsstämmans godkännande med särskild majoritet. Peabs styrelse har därför beslutat att transaktionen ska underställas årsstämman den 10 maj 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige