Image

Veidekke erbjuder BSK delägarskap

Bolag BSK Arkitekter kommer från och med nu att ägas till hälften av sina medarbetare. Det är ägaren Veidekke som, efter att ha förvärvat Arcona-koncernen i december 2013, nu erbjudit arkitektkontorets alla anställda att gå in som delägare.
Publicerad den 17 Juni 2014
Veidekke erbjuder BSK Arkitekter delägarskap. Bild: BSK Arkitekter
Veidekke erbjuder BSK Arkitekter delägarskap.

- Vi är självklart väldigt glada att Veidekke ser värdet i en medarbetarägd organisation. Det ger mycket energi och en intern kraft som är mycket positivt för företaget. Det är också en långsiktig strategi för att fortsätta vår framgångsresa. Vår övertygelse är att det gör man bäst tillsammans med ett gemensamt mål, säger Ulf Mangefors, vd på BSK Arkitekter.

Samtliga anställda på BSK Arkitekter har möjlighet att vara med som delägare.

- Vi var tydliga direkt att vi gärna såg att BSK Arkitekter till stor del skulle ägas av sina medarbetare. Vi ser det här som ett perfekt upplägg då vår värdegrund stämmer väl överens med BSK Arkitekters. Båda drivs av en öppenhet och transparens samt en vilja att förstå kundens affär, säger Per-Ingemar Persson, Sverigechef på Veidekke.

BSK Arkitekter gjorde ett riktigt rekordår förra året med 45 procents ökad omsättning till 64 miljoner kronor och tredubblat resultat till plus åtta miljoner kronor. Satsningen fortsätter med flera nyanställningar och många omfattande projekt såsom omvandlingen av Nacka Strand, Albano universitetscampus och nya Södertälje sjukhus.

- Vi ser stora möjligheter med den nya ägarstrukturen. Dels blir vi attraktiva som arbetsgivare, dels kan vi genom samarbetet med en nordisk samhällsbyggnadsaktör som Veidekke utvecklas ytterligare. De är kända för sina bostads- och stadsplaneringsprojekt och det är ett område vi både är starka på och kan göra skillnad inom, säger Ulf Mangefors.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige