Image
Bild: Veidekke

Veidekke bygger nytt Svanenmärkt flerbostadshus

Bygg Veidekke byggde det första Svanenmärkta flerbostadshuset förra sommaren. Nu startar man bygget av ett nytt Svanenmärkt flerbostadshus.
Publicerad den 14 Augusti 2012
Strandlyckan. Bild: Veidekke. Bild: Veidekke
Strandlyckan. Bild: Veidekke.

Veidekkes andra Svanenmärkta flerbostadshus Strandlyckan ska visas upp på Boställningen Annedal 2012 i Stockholm/Sundbyberg.

Ett Svanenmärkt flerbostadshus kännetecknas av stora krav på miljö, energi och material under hela tillverkningsprocessen. Det ställs även höga krav på drift, allt från att använda råvaror, till uppvärmning, elförsörjning med mera. På grund av de höga miljökraven är ett Svanenmärkt hus en god bostad även för astmatiker och allergiker.
- Byggbranschen måste ta ett större ansvar för energifrågan och för en god inomhusmiljö. Genom Svanenmärkningen har vi på Veidekke kommit en bit på vägen, säger Johnny Kellner, teknik- och miljöchef Veidekke Sverige.
- För att nå ett hållbart byggande behövs fler hus som brf Strandlyckan. Hus byggda av de främsta material ur miljö- och hälsosynpunkt. Det räcker inte att enbart räkna sparade kilowattimmar, utan även faktorer som är svårare att mäta i pengar måste väga tungt, som till exempel kemikaliers påverkan på människa och miljö, säger Ragnar Unge, vd för Miljömärkning Sverige.

Svanen är Nordens officiella miljömärke, det känns igen av 98 procent av konsumenterna och finns på 200 olika produktgrupper.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige