Image
Volymstudie från jämförelseförfarande Västra Hagastaden Kvarter 39 inringat i rött.
Volymstudie från jämförelseförfarande Västra Hagastaden Kvarter 39 inringat i rött. Bild: Vectura

Vectura får markanvisning i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Vectura har erbjudits markanvisning av Stockholm stad som avser kvarter 39 beläget i Västra Hagastaden. Markanvisningen ger Vectura möjligheten att utveckla Campus F, Stockholms innovativa pulsåder, ett nytt innovationsdistrikt som bidrar till mer Life Science i Hagastaden och regionen.
Publicerad den 19 Februari 2021

Temat för Campus F är lära om livet och Vecturas löfte är från läxhjälp till Nobelpris. Campus F byggs av fyra delar som skapar synergier: inkluderande möten, Life-Lab, kontor för nytänkare och yteffektiva talangbostäder. Kvarteret kommer bli en ny mötesplats för ungdomar från hela regionen, studenter, forskare, närboende, start-ups och ambitiösa företag. På Campus F är ambitionen att skapa känslan av det stora vardagsrummet som öppnar upp för ökad social integration, inspirerar till högre studier samt med ett stort fokus på kost, hälsa och livskvalitet.

– Inom kvarter 39 har vi möjlighet att skapa Nordens Kendall Square, det vi kallar Campus F. Här förenas ett helt nytt sätt av social- och kulturell hållbarhet med innovationskraften inom Life Science. Vår vision är att skapa en plats som är bryggan mellan expats och Stockholmare, ung och erfaren, student och forskare, start-ups och branschledare. En plats som bidrar till nästa generations nobelpristagare. Det unika är att skapa både arbetsplatser i världsklass och bjuda in till innovation för alla, säger Micael Averborg, affärsenhetschef Kommersiellt på Vectura.

Beslut om godkännande av markanvisningen togs i exploateringsnämnden den 18 februari. Markanvisningen avser cirka 20 000 kvm BTA kommersiellt med inriktning mot Life Science samt cirka 80 talangbostäder (6 000 kvm BTA). Nästa steg i processen är uppstart inför parallella arkitektuppdrag som underlag för detaljplaneprocessen vilket genomförs i nära samverkan med Stockholms stad och Västra Hagastadens övriga byggherrar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige