Image

Vasakronan rekryterar från SEB

Karriär Vasakronan har anställt Eva Granlund som Senior Investment Manager. Hon kommer närmast från en tjänst inom SEB Merchant Banking där hon arbetat med bankens fastighetskrediter, bland annat i Baltikum. Hon tillträder sin nya tjänst nu på fredag, den 9 september.
Publicerad den 6 September 2011
Eva Granlund. Bild: Vasakronan. Bild: Vasakronan
Eva Granlund. Bild: Vasakronan.

Eva Granlund har mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen och bred erfarenhet av fastighetsinvesteringar och transaktionsverksamhet. Under fyra års tid var hon på UBS i London där hon framgångsrikt byggde upp UBS nordiska portfölj med inriktning på Sverige och Finland. Dessförinnan arbetade Eva på Aberdeen där hon bidrog till att utveckla modeller för portföljutveckling, bland annat för AP Fastigheter.

- Det känns väldigt roligt att få välkomna Eva till Vasakronan. Med internationell erfarenhet av fastighetstransaktioner från nio europeiska länder tillför hon viktig kompetens till vårt bolag, säger Lars Johnsson, chef för fastighetsinvesteringar på Vasakronan.

Med ett fastighetsbestånd värderat till drygt 80 miljarder kronor är Vasakronan en stor spelare på fastighetsmarknaden. Företaget trimmar kontinuerligt portföljen så att den alltid innehåller de bästa fastigheterna på hyresmarknaden. Sedan 2008 har Vasakronan ensamt stått för nära 15 procent av den totala omsättningen av fastigheter i Sverige och under 2010 omsattes fastigheter för tolv miljarder kronor. Vasakronan har en stor portfölj och omsätter stora volymer, på senare år så stora delar som 20 procent av portföljen varje år, oavsett marknadsläge.

- Vi står alltid beredda att ta vara på möjligheter som uppstår på marknaden. Eva har visat prov på att själv kunna hitta möjliga affärer i svåra marknader och det är ett arbetssätt som ansluter väl till vårt eget. Hon kompletterar vårt transaktionsteam på ett bra sätt, avslutar Lars Johnsson.Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Skoglund: Så här många tjänster minskar vi med

Bolag JM upplever att den svenska marknaden är lite bättre än vad de trott. Men i Norge måste de spara. Företagets vd Johan Skoglund berättar mer för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY