Image

Vasakronan köper Folksam-huset i Göteborg

AFFÄRER Vasakronan har förvärvat fastigheten Lorensberg 45:16 i Göteborg för 125 miljoner kronor. Fastigheten är fullt uthyrd. Tillträde sker den i februari.
Publicerad den 3 Januari 2008

Fastigheten är en kontorsbyggnad i åtta våningar på cirka 6800 kvadratmeter samt ett garageplan och ligger vid Heden intill Kungsportsavenyn i centrala Göteborg. Fastigheten är fullt uthyrd och tillträde sker 1 februari 2008. Hyresgäster är Folksam, som har cirka 2/3 av kontorsytan, samt ett flertal hyresgäster på mindre ytor. Det totala hyresvärdet uppgår till drygt nio miljoner kronor. Säljare är Folksam.

- Den förvärvade kontorsfastigheten erbjuder ett bra komplement till vårt befintliga bestånd. Vi kommer att investera cirka 50 miljoner kronor i fastigheten för att bygga om Folksams lokaler. Folksam kommer sedan att teckna ett 10-årsavtal, kommenterar Rolf Åkerman, regionchef för Vasakronan i Göteborg.

Vasakronan är den största aktören på kontorsmarknaden i centrala Göteborg. Fastighetsbeståndet är koncentrerat till attraktiva delmarknader som Inom Vallgraven, Östra och Västra Nordstaden, Gullbergsvass samt Gårda. Fastighetsbeståndet i Göteborg, 27 fastigheter, har ett marknadsvärde på cirka 7,3 miljarder kronor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige