Image

Vasakronan köper Folksam-huset i Göteborg

AFFÄRER Vasakronan har förvärvat fastigheten Lorensberg 45:16 i Göteborg för 125 miljoner kronor. Fastigheten är fullt uthyrd. Tillträde sker den i februari.
Publicerad den 3 Januari 2008

Fastigheten är en kontorsbyggnad i åtta våningar på cirka 6800 kvadratmeter samt ett garageplan och ligger vid Heden intill Kungsportsavenyn i centrala Göteborg. Fastigheten är fullt uthyrd och tillträde sker 1 februari 2008. Hyresgäster är Folksam, som har cirka 2/3 av kontorsytan, samt ett flertal hyresgäster på mindre ytor. Det totala hyresvärdet uppgår till drygt nio miljoner kronor. Säljare är Folksam.

- Den förvärvade kontorsfastigheten erbjuder ett bra komplement till vårt befintliga bestånd. Vi kommer att investera cirka 50 miljoner kronor i fastigheten för att bygga om Folksams lokaler. Folksam kommer sedan att teckna ett 10-årsavtal, kommenterar Rolf Åkerman, regionchef för Vasakronan i Göteborg.

Vasakronan är den största aktören på kontorsmarknaden i centrala Göteborg. Fastighetsbeståndet är koncentrerat till attraktiva delmarknader som Inom Vallgraven, Östra och Västra Nordstaden, Gullbergsvass samt Gårda. Fastighetsbeståndet i Göteborg, 27 fastigheter, har ett marknadsvärde på cirka 7,3 miljarder kronor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige