Image
Länsförsäkringar omlokaliserar till Vasakronans fastighet Tre Vapen
Länsförsäkringar omlokaliserar till Vasakronans fastighet Tre Vapen Bild: Vasakronan

Vasakronan hyr ut 4 200 kvadratmeter till Länsförsäkringar

Bolag Vasakronan har tecknat avtal med Länsförsäkringar Stockholm om 4 200 kvadratmeter i fastigheten Tre Vapen 2 på Östermalm.
Publicerad den 21 Oktober 2022

På Valhallavägen, ett stenkast från Karlaplans T-banestation, Fältöversten och i nära anslutning till Nationalstadsparken ligger fastigheten Tre Vapen 2. Fastigheten är miljöcertifierad enligt LEED på högsta nivå, Platina.

Fastigheten uppfördes ursprungligen i syfte att husera Konstfack och invigdes 1959. När Konstfack valde att flytta till Vasakronans fastighet på Telefonplan 2004, fattades ett beslut att omvandla hela kvarteret. Sedan dess har ett slutet skolkvarter konverterats till ett öppet och utåtriktat kvarter med varierade kontorsmiljöer och högskolecampus med ca 1 300 arbetsplatser, restaurang, utställningsytor samt teater och biograf i utbildningssyfte, Campus Gärdet.

Den sista juli 2022 lämnade Sida sina lokaler i fastigheten och nu är det klart att Länsförsäkringar Stockholm hyr 4 200 kvadratmeter fördelat på fyra våningsplan. Länsförsäkringar Stockholm tillträder den 1 augusti 2023 och omlokaliserar då från Solna.
– Hyresutvecklingen i Stockholm CBD är stark och vi ser tydligt att det bidrar till en ökad efterfrågan på bra lokaler i övriga innerstadsområden, som till exempel Östermalm. Det är en attraktiv del av staden vilket återspeglas i både uthyrningsvolym och hyresnivåer. Totalt har vi hyrt ut ungefär 20 000 kvadratmeter på bra nivåer i området under året, säger Anna Nordin, chef Stockholm.

Länsförsäkringar Stockholms tanke med den nya arbetsplatsen är att stärka företagskulturen och få ett effektivt och modernt kontor som är väl anpassat för verksamhetens olika behov. Med fastighetens tekniska förutsättningar samt närheten till god närservice och grönområden bidrar lokalerna till en hållbar arbetsplats, både vad gäller miljömässig hållbarhet samt hälsa- och välmående.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige