Image

Värdeförändringar lyfte Catenas resultat

Ekonomi/Finansiering Catena redovisar kraftigt förbättrade siffror för årets andra kvartal jämfört med motsvarande period förra året.
Publicerad den 12 Augusti 2013
Andreas Philipson. Bild: Catena
Andreas Philipson.

Hyresintäkter: 6,6 miljoner kronor (6,6).
Rörelseresultat: 38,4 miljoner kronor (3,8).
Resultat före skatt: 36,8 miljoner kronor (1,4).
Resultat efter skatt: 29,0 miljoner kronor (1,1), motsvarande 2,51 kronor per aktie (0,09).
Orealiserade värdeförändringar för fastigheter 34,3 miljoner kronor (-0,5).
Investeringar: 0,5 miljoner kronor (0,5).

- Verksamheten var fortsatt stabil under första halvåret. Skillnaderna i resultat jämfört med motsvarande period i fjol beror främst på en ökning av fastighetsvärden med drygt 34 miljoner kronor under kvartalet, säger Andreas Philipson, vd på Catena Fastigheter.

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige