Image

Valad säljer i Finland

Transaktioner Valad har genomfört försäljningen av kommersiella fastigheter för totalt 5 miljoner euro (knappt 45 miljoner kronor) i Finland för European Commercial Real Estate Limiteds (ECREL) räkning.
Publicerad den 23 Januari 2012

Valad övertog förvaltningen av ECREL-portföljen under april 2010 med mandat från investerarna och den huvudsaklige långivaren att bygga upp ett stabilt värde för portföljen, inklusive att åta sig försäljningen av fastigheterna.

Försäljningarna av Ristipellontie 17 i Helsingfors; Martinkatu 6 i Raiso; Salvumiehenkatu 4 i Åbo; och Linnaherrankuja 1-3 i Helsingfors är en del av denna strategi som fullföljer slutförandet av deras respektive affärsplaner.

- Avyttringen av dessa fyra fastigheter, över deras marknadsvärde, på en svår marknad för sekundära handels- och logistikanläggningar i Finland är en positiv framgång för vår strategi med ECREL-portföljen. Vi lyckades identifiera lokala köpare för alla fyra fastigheterna, där två av dessa såldes till befintliga hyresgäster,säger Valads Nordenchef Michael Bruhn.

I april 2010 ingick Valad ett femårigt avtal med ECREL. I avtalet ingår att tillhandahålla transaktions- och AM-tjänster för den kommersiella portföljen, som för närvarande omfattar fastigheter spridda i Norden, Tyskland och Nederländerna. Valad gick därefter in med 49 procent av ägandet i ECREL, tillsammans med de övriga investerarna som äger övriga 51 % av aktierna. En refinansiering på 200 miljoner euro i portföljen slutfördes under 2011, efter omförhandling av ett nytt finansieringspaket med Lloyd Banking Group.

Valad hanterar tillgångar till ett värde av cirka 1,2 miljoner euro inom Norden. Dessa består av cirka 200 fastigheter, som hanteras av Valad i Danmark, Sverige och Finland.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige