Image

Valad: Erbjudandet för attraktivt att tacka nej till

TRANSAKTIONER Beståndet som Klövern köper har inte marknadsförts för försäljning.
- Affären har kommit till stånd efter Klöverns hänvändelse till oss. Deras erbjudande var så attraktivt att vi valde att acceptera för investorernas räkning, säger Valads Nordenchef Michael Bruhn.
Publicerad den 10 September 2010

Affären är en off-market deal där Valad har fått ett attraktivt erbjudande kring en omfattande portfölj. Valad har tidigare i år rapporterat att man tack vare den stora kritiska massa man nu förvaltar kommer att vara mer aktiv både som köpare och säljare.

- Vi talar om en strategisk försäljning av en total portfölj. Affären har kommit till stånd efter Klöverns hänvändelse till oss, så vi talar här om en portfölj som egentligen inte har marknadsförts. Deras erbjudande var dock så attraktivt att vi valde att acceptera för investorernas räkning, säger Michael Bruhn, Nordenchef på Valad Property Group.

I augusti övertog Valad förvaltningsuppdraget för svenska Kefren-portföljen med 154 fastigheter till ett totalt värde av 4,6 miljarder kronor. Tidigare under året övertog man på Valad på nordisk plan uppdraget för 30 fastigheter i Sverige och Finland i samband med ECREL-mandatet. Totalt har man i Norden nu en omfattande portfölj vilket innebär, att Valad Nordic i framtiden kommer att vara mer aktiv på transaktionsmarknaden.

- Den stora portföljen ger oss nödvändig flexibilitet att agera aktivt på transaktionsmarknaden. Vi ser därför med stort intresse på aktiviteter runt både köp och försäljning. Affären med Klövern är ett bra exempel på detta, säger Michael Bruhn.

Eftersom den nordiska ekonomin presterar bättre än övriga europeiska ekonomier förväntar sig Valad dessutom att det framöver kommer att finnas ett ökat intresse från internationella aktörer att investera i nordiska fastighetsaffärer.

Efter denna affär förvaltar Valad fastigheter för knappt 15 miljarder i Norden fördelat på sex fonder motsvarande 341 fastigheter, 2,5 miljoner kvadratmeter och 3 311 hyresgäster.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige