Image
Bild: Klövern

Klövern hyr ut på 25 år i Linköping

Uthyrning Klövern hyr ut 6 000 kvadratmeter i en fastighet i Linköping som ingick i Valadaffären 2010. Avtalet är på 25 år.
Publicerad den 20 Juni 2012
Glasbiten 7. Bild: Klövern. Bild: Klövern
Glasbiten 7. Bild: Klövern.

Fastigheten Glasbiten 7 som omfattar 11 600 kvadratmeter var till 90 procent vakant när Klövern köpte den av Valad på hösten 2010.

Nu har Landstinget Östergötland tecknat ett 25-årigt hyreskontrakt om 6 000 kvadratmeter, där Landstinget ska samla alla sina arkiv. Fastigheten kommer att inrymma 60 000 hyllmeter arkiv samt kontor för forskare och arkivpersonal.

Kontraktsvärdet uppgår till mer än 220 miljoner kronor.

Efter uthyrningen är vakansgraden nere på 35 procent och Klövern räknar med att teckna avtal rörande merparten av de återstående vakanserna under året.

- Vi välkomnar Landstinget Östergötland som hyresgäst i fastigheten Glasbiten 7. Det känns fantastiskt att teckna ett så långt avtal med en stabil och bra hyresgäst, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige