Image

Uthyrning till Biltema sätter igång Aspelin Ramm-projekt

Uthyrning Biltema har tecknat ett samarbetsavtal med Aspelin Ramm om att utveckla fastigheten Tändstiftet 1 på Värnamovägen 6 i Varberg. Avtalet omfattar cirka 5 500 kvadratmeter av de totalt 20 000 kvadratmeter i fastigheten som Aspelin Ramm vill utveckla för kontor och handel.
Publicerad den 5 Augusti 2013
Lennart Karlsson Bild: Emma Granberg
Lennart Karlsson

– Vi har fått positiva signaler från Varbergs kommun om att en plan för fastigheten skall kunna utvecklas på mellan 12 och 18 månader. Därefter kan bygget påbörjas. Om allt går enligt planerna kan Biltema flytta in någon gång under 2015, säger Aspelin Ramms vd Lennart Karlsson.

I och med samarbetsavtalet med Biltema kan utvecklingen av övriga delar av fastigheten starta på allvar.

– Vi vill ta ett samlat och modernt grepp när vi utvecklar handeln i det här området. Varberg är en traditionellt stark handelsort där vi med vår etablering kan komplettera dagens utbud med en planerad och strukturerad volymhandel en bit ifrån stadskärnan. Ungefär på samma sätt som när vi utvecklade köpcentrumet 421 i Sisjön utanför Göteborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige