Image

Tre aktörer bygger i Lund

Bostäder NCC Boende, Paulssons Fastigheter och HSB Skåne utvecklar gemensamt markområdet Arenaparken i centrala Lund. Bostadsområdet kommer att omfatta cirka 425 lägenheter, en förskola och kommersiella lokaler. Beräknad byggstart är 2013.
Publicerad den 29 November 2011

Marken på Klosterskogens idrottsområde har utvecklats av Paulssons Fastigheter som tillsammans med kommunen har arbetat fram en detaljplan för att bygga cirka 425 lägenheter i Arenaparken. Detaljplanen vann nyligen laga kraft och nu fortsätter byggplanerna av Paulssons Fastigheter tillsammans med NCC Boende och HSB Skåne.

– Det har tagit väldigt lång tid att få igenom detaljplanen. Under tiden har vi engagerat oss i tre andra omfattande byggnationer och just nu är det svårt att genomföra det här stora projektet på egen hand. Därför känns det skönt att kunna samarbeta med både NCC och HSB Skåne så att byggplanerna kan förverkligas inom en snar framtid, säger Ulf Wallén, vd för Paulssons Fastigheter.

– Det här är den största satsningen vi gjort på många år. Vi ser en unik möjlighet att tillföra nya bostäder i en fin miljö på en av Sveriges hetaste bostadsmarknader, säger Ann Irebo, vd för HSB Skåne.

– För oss är Arenaparken ett mycket intressant område att skapa bostäder på. Det ligger nära Lunds centrum, Arenan och Stadsparken och är ett mycket spännande bostadsprojekt i en attraktiv stad i ständig tillväxt, säger Henrik Lindén, regionchef på NCC Boende.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige