Image
Bild: Istock

Torslanda köper i Solna

Transaktioner Torslanda Property Investment har avtalat om att förvärva Skogskarlen 2 i Solna genom ett bolagsförvärv för ett underliggande fastighetsvärde om 458 miljoner kronor. Fastigheten förvärvas från Schroder Nordic Real Estate Fund.
Publicerad den 23 December 2021

Förvärvet avser en modern kontorsfastighet i sex plan med en uthyrningsbar area om 12 100 kvadratmeter med 424 tillhörande parkerings- och garageplatser, flertalet med el-laddning. Byggnaden uppfördes 2004 och är miljöklassad som "BREEAM GOOD". Fastighetens uthyrningsgrad beräknas uppgå till cirka 50 procent vid tillträdet efter att vissa lokaler blir vakanta de kommande månaderna. Vid full uthyrningsgrad bedöms hyresintäkterna kunna uppgå till cirka 36 miljoner kronor. Förvärvet avses finansieras med tillgänglig likviditet samt med bankfinansiering. Tillträdet är planerat till den 15 mars 2022.

Torslanda Property Investment grundades ursprungligen som ett så kallat enfastighetsbolag. Under 2019 meddelades en ny strategisk inriktning syftandes till att bredda fastighetsportföljen. Förvärvet är bolagets tredje förvärv i Stockholm.
– Vi bedömer att moderna miljöklassade kontor i attraktiva kommunikationslägen har en långsiktig och robust efterfrågan trots de förändrade arbetsmönstren som vi ser i spåren av pandemin, säger Stefan Berg, vd för Torslanda Property Investment, och fortsätter:
– Fastigheten är en modern miljöklassad kontorsfastighet intill spårbunden trafik, sju minuters promenad från röda linjens tunnelbana i Bergshamra. Fastigheten har ett skyltläge längst med E18 och avståndet är endast sex minuter med bil till Stockholms innerstad samtidigt som Nationalstadsparken och promenadvägar intill Brunnsviken finns ett par minuter bort. Vi kan erbjuda ljusa moderna lokaler i flera storlekar. Jag ser fram emot att påbörja uthyrningsarbetet.

Köparens rådgivare har varit Cirio Advokatbyrå. Säljarens rådgivare har varit Colliers International AB samt Skierfe Advokatfirma.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY