Image

Tornet byggstartar i Sundbyberg – 400 byggstarter i år

Bygg/Arkitektur Tornet har tagit första spadtaget för 52 nya hyresrätter och fem lokaler i centrala Sundbyberg. Under 2014 byggstartar Tornet 400 hyreslägenheter.
Publicerad den 1 September 2014
Jonas Nygren och Göran Wendel tar första spadtaget för Tornets nya bostadsprojekt i Sundbyberg. Bild: Tornet
Jonas Nygren och Göran Wendel tar första spadtaget för Tornets nya bostadsprojekt i Sundbyberg.

- Vi är glada att första spadtaget nu är taget och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med kommunen och övriga intressenter. Vi kommer i år att ha byggstartat 400 hyresrätter och 500 byggstartas nästa år. Tornet expanderar och vi är beredda att satsa vidare i fler projekt, säger Tornets vd Göran Wendel.

Även kommunstyrelsens ordförande Jonas Nygren (S) ser positivt på byggstarten för fler hyresrätter i Sundbyberg.

- Sundbyberg växer mest av alla kommuner i Sverige och det behövs alltid hyresrätter i Stockholmsregionen. Det här bygget passar in i vår vision om att ha en blandad stad med olika boendeformer. Det gör staden trevligare och mer attraktiv helt enkelt, säger Jonas Nygren.

Byggstarten omfattade 52 hyresrätter i kvarteret Franstorp 5, som planeras stå färdiga i december 2015.

Första spadtaget togs symboliskt genom att Jonas Nygren och Göran Wendel tillsammans planterade en björk på byggplatsen.

Inbjudna gäster var Sundbybergs lokalpolitiker, Riksbyggen och Folksam som medfinansierat projektet, samt arkitekter och byggherrar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige