Image

Tobin väljer Utopia Arkitekter i Nacka

Bygg/Arkitektur Tobin Properties AB har avslutat upphandlingen av arkitekt för tredje etappen av bostadsprojektet Tollare i Nacka.
Publicerad den 5 Februari 2016
Tobin Properties väljer Utopia Arkitekter. Bild: Tobin Properties
Tobin Properties väljer Utopia Arkitekter.

– De arkitektkontor som vi arbetar med håller genomgående en mycket hög klass och det är sällan man ser koncept som sticker ut så tydligt i konkurrensen som Utopia Arkitekter gjorde i den här tävlingen. Vi ser mycket fram emot att starta upp en process tillsammans med Utopia Arkitekter som kommer att utmynna i ett spektakulärt projekt, med imponerande lösningar för såväl invändiga som utvändiga miljöer för de boende, säger Adelina Mehra, projektutvecklingschef på Tobin Properties.

– Briefen handlade mycket om att skapa en känsla av närheten till naturen för de boende. Vårt förslag gör det både i utformning av byggnaderna och de enskilda lägenheterna, som alla får fantastisk utsikt och vattenkontakt. Extra kul är det förstås att få inleda ett samarbete Tobin Properties med ett så här ambitiöst projekt, säger Emma Jonsteg, vd för Utopia Arkitekter.

Säljstart för Tollare 3 beräknas till fjärde kvartalet 2016 och omfattar fyra huskroppar med cirka 80 lägenheter. Sammantaget omfattar nu Tobin Properties bostadsprojekt i Tollare totalt tre etapper om 153 lägenheter och 10 townhouses.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dicksonska palatsets nyrenoverade fasad kan prisas

Bygg/Arkitektur Göteborgska Dicksonska Palatset, som snart öppnas upp för allmänheten, är en av finalisterna i tävlingen Årets Fasad. Bakom priset, som är är byggbranschens stora pris för Sveriges bästa husfasad, står branschföreningen Mur & Putsföretagen. Ulf Bengtsson, projektledare på Higab, berättar om det varsamma arbetet med att restaurera Göteborgs mest kända doldis. – Med ett såpass gammalt hus kommer många överraskningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige