Image
Göteborgslokaler blir åter en del av Framtidenkoncernen.
Göteborgslokaler blir åter en del av Framtidenkoncernen. Bild: Framtiden

Tillbaka till Framtiden

Bolag Göteborgslokaler blir åter en del av Framtidenkoncernen.
Publicerad den 26 Mars 2020

Kommunfullmäktige beslutade i budget för 2020 att ge Stadshus AB i uppdrag att överföra Förvaltnings AB Göteborgslokaler till bostadskoncernen, med Förvaltnings AB Framtiden som underkoncernmoder. GöteborgsLokaler har tidigare ingått i Framtidenkoncernen men i samband med bolagsöversynen 2014 övergick bolaget till den nybildande lokalkoncernen med Higab som underkoncernmoder. Alla formella beslut är nu tagna i Framtidens och Higabs styrelser kring överlåtelse av aktierna i Göteborgslokaler. Månadsskiftet mars/april 2020 övergår Göteborgslokaler åter till bostadskoncernen.
– Det skall bli spännande att komma tillbaka till Framtiden. Redan nu under förberedelserna har våra medarbetare fått många "välkomna tillbaka" från kollegorna i Framtidens bolag, vilket verkligen värmer, säger Robert Hörnquist, vd på Göteborgslokaler.

Bostäder och lokala handelsplatser är väldigt nära sammankopplade till varandra, de är viktiga delar i att vårda, utveckla och bygga en hållbar stad. Att bo nära bra vardaglig handel och service är en mycket uppskattad boendekvalitet. Och för att kunna driva handel och service behöver lokalhyresgästerna har närhet till en marknad, dvs tillräckligt många boende i närområdet.
– Framtiden välkomnar Göteborgslokaler tillbaka till koncernen. Att Göteborgslokaler finns hos oss ger ännu bättre möjligheter att arbeta med trygghet och att minska antalet särskilt utsatta områden i Göteborg, säger Terje Johansson, vd på Framtiden. Det är också en fördel när vi utvecklar nya bostadsområden, så som vi jobbar med Selma stad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige