Image
Telge Bostäder når mer än dubbelt så högt som sitt moderniseringsmål.
Telge Bostäder når mer än dubbelt så högt som sitt moderniseringsmål. Bild: Telge Bostäder

Telges hyresgäster positiva till renoveringar

Bostäder Telge Bostäders mål är att modernisera 60 lägenheter i sitt bestånd i Södertälje under 2021. Innan årets slut kommer bolaget ha lyckats överträffa målet med mer än det dubbla. Effektiv process och ett bra koncept är bidragande orsaker men också efterfrågan. – Vi är positivt överraskade över det stora intresset och gensvaret hos hyresgästerna, säger Pontus Werlinder, vd Telge Bostäder.
Publicerad den 24 November 2021

Nytt Marbodalkök och spis med induktionshäll? Helkaklat badrum med uttag för tvättmaskin och torktumlare? Nya ytskikt och garderober? Eller allt på samma gång. Telge Bostäders hyresgäster kan själva välja att modernisera hela, eller delar av sin bostad.

– Vi är måna om både hyresgäster och husen de bor i – alla våra bostäder ska hålla en god standard och för det finns en underhållsplan. Modernisering är ett fint sätt för hyresgäster att kunna lyfta hemmet ytterligare en nivå, utan att behöva flytta, säger Pontus Werlinder.

Hyresgäster har alltid möjlighet att göra enstaka tillval eller få sin lägenhet besiktigad om de anser att något bör bytas ut av åldersskäl. Men utöver detta kan hyresgäster i Telge Bostäder själva initiera en modernisering av sitt hem. Hittills kan bolaget se att det mest populära är att modernisera sitt kök men i 23 fall har hela lägenheten moderniserats.

– Det finns massor av möjligheter för att modernisera och förnya sitt hem, i vissa lägenheter har vi till och med fått till en ny planlösning, säger Buchra Gebara, projektledare Telge Bostäder. Det absolut roligaste med jobbet är att se hur imponerade och glada hyresgästerna blir med resultatet.
Telge Bostäder kommer ha moderniserat 126 bostäder under året och förfrågningarna fortsätter att strömma in.

– Grannar till de lägenheter som moderniseras blir inspirerade och vill göra om sina hem de med, berättar Buchra Gebara, projektledare Telge Bostäder och Telge Hovsjö.

Moderniseringen utförs mot en höjning av hyran, omfattningen styr beloppet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggeneralen: "Wanngård (S) kallar mig blåslampa"

Karriär Stockholm nya Byggeneral ska hålla byggtakten uppe trots den vinglande ekonomin. Oscar Lavelid är personen som fått uppdraget att från årsskiftet styra och samordna stadsutvecklingen i Stockholm. Han berättar om både ansvaret och vilken stadsdel som har den mest spännande utvecklingen att vänta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige