Image

Tele 2 till nytt kontorshus i Kista – hyr 20 000 kvadrat nyproduktion

Uthyrning Klövern har tecknat ett tolvårigt hyresavtal med Tele 2 avseende 20 000 kvadratmeter kontorslokaler i Kista. Tele 2 samlokaliserar sitt svenska huvudkontor med två andra i dag externa etableringar i Stockholm. Avtalet innebär att Klövern går igång med en nyproduktion på 27 000 kvadratmeter.
Publicerad den 11 April 2014
Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt
Rutger Arnhult.

Tele 2 beräknas tillträda lokalerna, som huvudsakligen består av kontor och är belägna på Torshamnsgatan i Kista, efter halvårsskiftet 2016.

- Tele 2 är en spännande hyresgäst och vi ser fram emot ett långvarigt och givande samarbete. Vi är också nöjda med att Tele2 väljer att stanna kvar i Kista. Det visar på fortsatt hög attraktionskraft i norra Storstockholm, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

Det fanns många argument till att Tele 2 valde Kista och Klöverns föreslagna fastighet. Flexibla och yteffektiva lokaler i rätt storlek i kombination med bra kommunikationer, goda parkeringsmöjligheter och en attraktiv hyresnivå för nya moderna kontorslokaler var viktiga faktorer som bidrog till beslutet.

- Det är riktigt bra att vi tillsammans med Klövern har hittat en lösning, som dels gör att vi bor kvar i Kista och samtidigt ger oss möjlighet att flytta in i ett nytt hus anpassat för våra behov av en modern och väl fungerande arbetsmiljö med hög flexibilitet och yteffektivitet, säger Thomas Ekman, vd för Tele 2 Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige