Image

Svenska Handelsfastigheter gör sitt första köp i Växjö

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter köper två handelsfastigheter vid handelsplatsen Grand Samarkand i Växjö av ett danskt kommanditsällskap.
Publicerad den 16 Maj 2017

Fastigheterna har en sammanlagd uthyrningsbar yta om knappt 4 700 kvadratmeter och ett hyresvärde om drygt sex miljoner kronor. Köpeskillingen uppgår till 72 miljoner kronor. Fastigheterna är fullt uthyrda till Rusta respektive Elgiganten. Förvärvet innebär att Växjö tillkommer som ny regional marknad för Svenska Handelsfastigheter, som därmed finns i 42 kommuner runt om i Sverige.

- Vi tycker att Grand Samarkand har en intressant marknadsposition. Nya attraktiva hyresgäster är på väg till handelsplatsen, vilket skapar potential för vidareutveckling i området. Vi ser också positivt på Växjö som kommun och handelsdestination, säger Staffan Unge, affärsutvecklingsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter.

Tillträde skedde den 15 maj 2017. Advokatfirman Glimstedt har varit rådgivare i affären.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige