Image

Sveafastigheter utökar sin portfölj med dagligvarubutiker

Transaktioner Sveafastigheter Fund III köper tillsammans med Scius Partners en handelsfastighet i Hemse på Gotland.
Publicerad den 2 April 2014

Fastigheten är fullt uthyrd med Ica som största hyresgäst.

- Förvärvet av fastigheten i Hemse är ytterligare ett steg mot en diversifierad portfölj med dagligvarubutiker. Vi har alldeles nyligen tillträtt tre fastigheter i Smedjebacken och Västerås med Ica som största hyresgäst även där. Tillsammans med Scius Partners arbetar vi nära våra hyresgäster för att säkra långsiktig stabilitet och ömsesidigt god avkastning, säger Mikael Pehrsson, Sveafastigheter.

Efter förvärvet av fastigheten på Gotland uppgår portföljen till 36 fastigheter med små och medelstora dagligvarubutiker inom supermarket- och närbutikssegmentet. Portföljen ägs av Sveafastigheter, med Scius Partners som delägare och asset manager.

Nordier Property Advisors har varit rådgivare i transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige