Image
Gotlandshems vd Joakim Martell.

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.


K2A köper hela Gotlandshems bestånd av studentbostäder.

K2A köper Gotlandshems studentbostäder

Transaktioner K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB köper hela GotlandsHems bestånd av studentbostäder, totalt 204 bostäder. Affären baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 130 miljoner kronor för fastigheterna Järnvägen 6, Järnvägen 7 och Rekylen 1. Tillträde sker 1 september 2022 och finansieras genom banklån samt eget kapital.


Indiska har stängt ett antal butiker under hösten och fler stängs efter årsskiftet.

Indiska stänger ännu en butik – så exponerad är branschen

Handel Indiska har aviserat flera butiksstängningar under hösten och fler är på gång efter årsskiftet – den senaste stängningen rör kedjans enda butik i Norrköping. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som påverkas av stängningarna och vilka som har störst exponeringen mot klädkedjan.


Sudergården.

Slättö köper äldreboende på Gotland

Transaktioner Slättö förvärvar, genom fonden Slättö Core+, en äldreboendefastighet på Gotland med Region Gotland som hyresgäst för 62 miljoner kronor. Säljare är Abirra och Visby Packhus. Genom affären utökar Slättö sin portfölj inom segmentet samhällsfastigheter.


Gotlandshem pausar ett bostadsprojekt i Slite.

Allmännyttigt bolag backar – vill inte göra olagligt dålig investering

Juridik För Fastighetssverige berättar bolagets ordförande mer: "Det är inte olagligt att göra en dålig affär, men…"


Tofta skjutfält.

Peab bygger ut Tofta skjutfält

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett stridsfordonsgarage, en multifunktionsbyggnad samt gym- och motionshall på Tofta övnings- och skjutfält på Gotland.


Nordisk Renting hyr ut till Universitets- och högskolerådet i Visby

Uthyrning Det undertecknade hyresavtalet innefattar även finansiering av anpassningar för att skapa nya kontorsutrymmen för Universitets- och högskolerådets anställda på Gotland.


Därför köper Uppsala-bolaget på Gotland

Transaktioner Efter en hätsk debatt köpte Uppsala Akademiförvaltning en fastighet för 187,5 miljoner på Gotland. Nu vill man köpa ytterligare en i närheten av den första. För Fastighetssverige berättar fastighetschefen Torbjörn Axelsson om motivet bakom.


Det får M&G att sikta in sig på svensk vård och omsorg

Bolag För Fastighetssverige lägger den engelska tungviktaren ut texten om nya intresset: svenska samhällsfastigheter.


Vill häva stoppet för fastighetsförsäljningar på Gotland

Sverige Efter att fel vid försäljningarna av villatomterna på A7 uppdagats stoppades alla Region Gotlands försäljningar. Nu vill Regionstyrelseförvaltningen häva stoppet, rapporterar P4 Gotland.


”Kan inte sälja till vilket pris som helst”

Transaktioner Historisk försäljning på Gotland när allmännyttan säljer av stort bestånd. "Måste lätta på trycket".


Gotlandshem planerar storförsäljning

Bolag Kommunala Gotlandshem planerar att sälja 944 lägenheter i Visby, När och Havdhem.


Stor oenighet kring campusförsäljning

Sverige Undervärdering, förutbestämd köpare och oklarheter kring lönsamhet i campusförsäljning på Gotland. ”Det kan ju vara vilket bolag som helst som köper”


Nya butiker i Visby Galleria

Uthyrning Espresso House och Kicks blir nya hyresgäster i Visby Galleria, som togs över av Nordika för ett år sedan.


Sveafastigheter utökar sin portfölj med dagligvarubutiker

Transaktioner Sveafastigheter Fund III köper tillsammans med Scius Partners en handelsfastighet i Hemse på Gotland.


Klartecken för Visbys Nya Galleria

Handel Region Gotland har nu antagit en ny detaljplan för kvarteret Telefonen 4 (Flexhuset) vid Visbys ringmur. Därmed kan ombyggnationen av Flexhuset till en ny galleria påbörjas.


Hemsös Gotlandsaffär klar

Transaktioner I går klubbade regionfullmäktige på Gotland igenom beslutet att sälja fyra samhällsfastigheter till Hemsö. Värdet i affären uppgår till 319 miljoner kronor.


Hemsö investerar på Gotland

Transaktioner Hemsö förvärvar totalt 14 samhällsfastigheter av Region Gotland och Gotlandshem till ett värde av 456 miljoner kronor. Fastigheterna utgörs till 90 procent av äldreboenden.

Kuststaden köper Åkermanska

Transaktioner Vid sidan av Hemsös stora affär på Gotland såldes också seniorboendet Åkermanska. Köpare här är Kuststaden AB, som förra året etablerade sig i Visby då man köpte flera fastigheter av Kastalen.


Region Gotland planerar halvmiljardförsäljning – de får säljuppdraget

Transaktioner Region Gotland och Gotlandshem har för avsikt att sälja 17 fastigheter för bland annat äldreboenden och gruppboenden. Värdet i affären uppgår till cirka en halv miljard kronor.


Region Gotland vill sälja fastigheter

Transaktioner Region Gotland inleder försäljning av ett 20-tal fastigheter.