Image

Sveafastigheter säljer fyra hotell

Transaktioner Sveafastigheter avyttrar fyra hotell i Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping. Hotellen köptes för knappt två år sedan.
Publicerad den 16 November 2012

Fastigheternas uthyrbara area uppgår till 6 416 kvadratmeter och omfattar totalt 324 rum. Hotellverksamheten drivs under varumärket Formule 1.

- Vi är glada att kunna genomföra fondens första försäljning av denna delportfölj som förvärvades i december 2010. Transaktionen är fördelaktig både ur ett operationellt och finansiellt perspektiv, samtidigt som försäljningen äger rum tidigare än beräknat jämfört med vår ursprungliga affärsplan, säger Johanna Skogestig, direktör på Sveafastigheter.

- Försäljningen av Formule 1 hotellen är tillfredställande givet nuvarande marknadssituation och speciellt med beaktande att varumärket Formule 1 under nästa år avvecklas på geografiska marknader utanför Frankrike. Vi kommer fortsätta att fokusera på att ompositionera kvarvarande portfölj av hotellfastigheter samtidigt som vi utvärderar nya förvärvsmöjligheter som kompletterar vår geografiska täckning, kommenterar Peter Tengström, vd på Midstar AB, som är minoritetsägare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige